KTÜ'de Rektör Çuvalcı Uluslararası Patent Tescili Aldı

KTÜ'de Rektör Çuvalcı Uluslararası Patent Tescili Aldı
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, buluşuyla uluslararası patent tescili aldı. Rektör Çuvalcı’nın patent tescilinin yapılmasıyla KTÜ’de ilk kez bir rektörün uluslararası patent tescili yapılmış oldu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinde 2020 yılında Fikri Sınai Mülkiyet Hakları kapsamında tescillenen ulusal ve uluslararası patentler için Rektörlük tarafından tebrik töreni düzenlendi.

Törende, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı tescil alan akademisyenlere tebrik belgelerini ve günün anısı adına şilt takdim etti.

Rektör Çuvalcı'ya ise belgesini Prof. Dr. Akif Cinel takdim etti.

Uluslararası patent tescili yapılan buluşlar ve buluşçuları şöyle:

Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve Prof. Dr. Temel Varol: İki katmanlı CU/AGCUNİ elektrik kontak malzemesinin toz metalurjisi yöntemi ile üretimi.

Prof. Dr. Gençağa Pürçek ve Öğr. Gör. Dr. Gökhan Kara: 18034/28- Titanyum ve alaşımlarının katı hal borlanması için borlama karışımı.

Prof. Dr. Ahmet Yaşar, Doç. Dr. Özlem Faiz ve Mehmet Ziya Hacımurtazaoğlu: 18440/2- Oluşan vücut izlerinin 4’Hidroksiantosiyanin bileşiği ile boyanarak görünür hale getirilmesi.

Ulusal patent tescili yapılan buluşlar ve buluşçuları şöyle:

Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Orhan Aydın, Dr. Öğr. Üy. Mustafa Yusuf Yazıcı ve Arş. Gör. Mehmet Sağlam: Elektronik cihazlar ve akıllı telefonların termal kontrolünü sağlayan faz değiştiren madde ilaveli yeni bir kılıf yapısı.

Prof. Dr. Haydar Küçük, Dr. Öğr. Üy. İsmail Altın ve Dr. Öğr. Üy. Ali Paşa Hekimoğlu: İçten yanmalı motorlu araçlarda radyatörsüz soğutma sistemi.

Prof. Dr. Sevgi Kolaylı ve Doç. Dr. Oktay Yıldız: Ham propolisden biyoaktif potansiyeli yüksek sulu propolis ekstraktı hazırlanma yöntemi.

Prof. Dr. Özgül Baygın: Nanoteknolojik iyonlu parmak diş fırçası.

Prof. Dr. Sultan Öztürk: Metal eriyik döndürme cihazı için gaz soğutmalı disk.

ktude-tescil-alan-patentler-icin-tebrik-toreni-duzenlendi-(1).jpgktude-tescil-alan-patentler-icin-tebrik-toreni-duzenlendi-(3).jpgktude-tescil-alan-patentler-icin-tebrik-toreni-duzenlendi-(3).jpgktude-tescil-alan-patentler-icin-tebrik-toreni-duzenlendi-(4).jpg