KTÜ'lü kız öğrenciler tacize isyan etti

KTÜ'lü kız öğrenciler tacize isyan etti
KTÜ'de eğitim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Doğu Karadeniz Öğrenci Yurdu’nda kalan bir grup öğrenci yurtlarının önünde basın açıklaması yaparak 3 yıldan beri devam eden sözlü taciz olaylarına artık dayanacak güçleri kalmadığını belirttiler.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) eğitim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Doğu Karadeniz Öğrenci Yurdu’nda kalan bir grup öğrenci dün akşam yurtlarının önünde basın açıklaması yaparak 3 yıldan beri devam eden sözlü taciz olaylarına artık dayanacak güçleri kalmadığını belirttiler.

KTÜ’nün çeşitli fakültelerinde eğitim gören öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında, yurtlarına giden yolun değişimiyle beraber son 2 ayda sözlü taciz olaylarının artarak devam ettiğini ifade ederek “Her gün arkadaşlarımızdan yurt yolu üzerinde yaşanan yeni bir taciz haberi geliyor. Bir tarafı ormanlık bir tarafı trafik olan yurt yolunun çok tenha olmasına rağmen ışıklandırması yetersiz. Yurda güvenli bir şekilde ulaşmak için bindiğimiz minibüslerde ise minibüs şoförü tarafından sözlü tacizlere uğruyoruz. Bu durumlarla çoğunlukla ikinci öğretimde okuyan arkadaşlarımız karşı karşıya kalıyor. Yurt içinde bloktan bloğa geçmenin yasak olması, ziyaretçilerin en fazla 1 saat içeride kalabilmesi gibi bizi bizden koruyan önlemleriniz yurt kapısı önünde son buluyor” dediler.

ktulu-kiz-ogrenciler-yasadiklari-sozlu-tacizlere-isyan-ettiler-1.jpg

“Sivil arabalar tarafından önümüz kesiliyor, yanımızdan geçen araba korna çalarak bizleri taciz ediyor” diyen öğrenciler “ Yurda gelirken yalandan telefon konuşmaları yapıyoruz, önümüze bakmaktan çok arkamıza bakıyoruz. Biz artık yurt yolunda tedirgin olmak, korkmak istemiyoruz. Yurt sınırları içinde uyguladığınız sıkıyönetim bizleri yurt önünde koruyamıyor. Bir şeyler yapmanız için illa bir arkadaşımızın başına bir şey gelmesini bekliyor olmalısınız ki kime gitsek bizi başkasına yönlendiriyor. Bizler Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri olarak Rektörü, Doğu Karadeniz Yurdu’nda kalan öğrenciler olarak KYK Yurt Müdürlüğü’nü ve Trabzon’da yaşanan insanlar olarak Trabzon Valisi’ni yaşanacak her hangi bir olaydan sorumlu tutuyoruz. Bizler sizin aranızdaki bürokrasiyi tanımıyoruz ve yurt yolunun güvenliğinin biran önce sağlanmasını istiyoruz. Eğer bir arkadaşımıza bu yol üzerinde bir şey olursa bundan hepiniz sorumlusunuz. O zaman da ‘yok ben duymadım ben bilmiyorum’ demeyin. Bu eylem Doğu Karadeniz öğrenci yurdunda kalanlar ve onların çığlığına sessiz kalmayan arkadaşlar tarafından gerçekleştirilmiştir” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

ktulu-kiz-ogrenciler-yasadiklari-sozlu-tacizlere-isyan-ettiler-2.jpg

Öte yandan basın açıklamasını takip eden bir sivil polis görevlisi ise basın açıklamasını yapan genç kızlara bu yaşadıkları sorunlarla ilgili şuana kadar kendilerine böyle bir şikayet ulaşmadığını iddia ederek ilgili şikayetlerini kime bildirdiklerini sordu. Genç kızlar Emniyet Genel Müdürlüğü’ne konuyla ilgili tweet attıklarını ancak attıkları tweetlere cevap alamadıklarını söyleyince görevli polis memuru da kendilerine 155 Polis İmdat telefonuna şikayetlerini bildirmelerini, dolmuş şoförlerinin sözlü tacizlerine de plakasını aldıkları araçların Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’na ve kendilerine bildirmelerini istedi.

ktulu-kiz-ogrenciler-yasadiklari-sozlu-tacizlere-isyan-ettiler-3.jpg

ktulu-kiz-ogrenciler-yasadiklari-sozlu-tacizlere-isyan-ettiler-4.jpg