Kudüs Mitingi İçin 20 Bin 100 Polis Görevlendirildi

Kudüs Mitingi İçin 20 Bin 100 Polis Görevlendirildi
İstanbul'da gerçekleştirilen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitinginde güvenliği sağlamak amacıyla aralarında "Takviye Hazır Kuvvet" ekiplerinin de bulunduğu...

İstanbul'da gerçekleştirilen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitinginde güvenliği sağlamak amacıyla aralarında "Takviye Hazır Kuvvet" ekiplerinin de bulunduğu 20 bin 100 polis, 4 polis helikopteri, 4 deniz botu ve 160 zırhlı araçla güvenlik tedbirleri alındı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1,7 milyarlık nüfusu temsil eden 40'tan fazla ülke temsilcisinin yer aldığı olağanüstü zirve ve Yeni Kapı Miting Alanı'nda yapılacak olan "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi çerçevesinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Her iki etkinlikte güvenliği sağlamak amacıyla aralarında "Takviye Hazır Kuvvet" ekiplerinin de bulunduğu 20 bin 100 polis, 4 polis helikopteri, 4 deniz botu ve 160 zırhlı araçla güvenlik tedbirleri alındı. Zirve süresince güzergah, konaklama yerleri ve kongre merkezinde 5 bin 200 personel görev alırken, Yenikapı'daki miting tedbirleri kapsamında ise 14 bin 900 emniyet mensubun görev yapacağı belirtildi.

Terör uzmanı polis, özel harekat ekibi ve bomba imha uzmanlarının da aralarında olduğu 20 bin 100 polise, 4 helikopter, 4 deniz botu ile 160 zırhlı araçta destek için hazır bekletiliyor.

İİT İsrail'in Kudüs'te yaptığı katliam sonrası İstanbul'da bu akşam olağanüstü toplanacak. Saat 16.00'da ise Yenikapı'da "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi düzenlenecek.

(Sadık Kahraman/İHA)

Kaynak:IHA