"Kudüs’ü Çocuk Katili Ülkenin İnsafına Terk Etmeyeceğiz"

"Kudüs’ü Çocuk Katili Ülkenin İnsafına Terk Etmeyeceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 yaşındaki bir çocuğu gözaltına alınan ve gözleri bağlı olarak sorguya götüren işgalci İsrail askerlerine sert tepki göstererek,...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 yaşındaki bir çocuğu gözaltına alınan ve gözleri bağlı olarak sorguya götüren işgalci İsrail askerlerine sert tepki göstererek, "Bu İsrail terör devletidir, terör" dedi.

AK Parti Sivas İl Başkanlığının 6. Olağan Kongresinde konuşan Erdoğan, 14 yaşındaki bir çocuğu gözaltına alınan ve gözleri bağlı olarak sorguya götüren işgalci İsrail askerlerine sert tepki gösterdi. "Bu İsrail terör devletidir, terör" diyen Erdoğan, "Kudüs bizim gözümüzün nurudur, Kudüs'ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz. Kudüs'ü işgal ve yağmadan başka hiçbir değeri olmayan bir devletin vicdanına da bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Kudüs kararının yok hükmünde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatının çarşamba günü İstanbul'da toplanacağını hatırlatarak, "Burada belirleyeceğimiz yol haritası ile kararın hayata geçirilmesinin hiç de öyle kolay olmayacağını göstereceğiz" diye konuştu.

Kaynak:IHA