Külünk'ten RTEÜ'de “Büyük Anadolu Aklı” Konferansı

Külünk'ten RTEÜ'de “Büyük Anadolu Aklı” Konferansı
Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Büyük Anadolu Aklı” konulu konferans verdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, Rize Belediyesi Başkan Vekili Sultan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural, Genel Sekreter Adnan Er, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

metin-kulunk,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-egitim-fakultesinde-konferans-verdi-(3).jpg

15 Temmuz sergisinin gezilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta Eğitim Fakültesi öğrencisi “Ben Anadolu’yum” şiirini seslendirdi.

metin-kulunk,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-egitim-fakultesinde-konferans-verdi-(4).jpg

Konuşmasında, 15 Temmuz ekseninden Osmanlı’dan günümüz Türkiye’sine ve Türkiye’nin geleceğine kadar birçok konuya değinen Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Anadolu’nun Mezopotamya ile birlikte dünyanın metafizik merkezi olduğunu belirterek bu topraklarda devlet kurup medeniyet inşa etmeyi anlayabilmenin Anadolu’yu anlamaktan geçtiğini ifade etti.

Cami, kilise ve sinagogun bir arada bulunduğu topraklarımızda farklılıklarımızla bir ve güçlü olduğumuzu söyleyen Külünk, Anadolu aklının inşa ettiği İbrahim’i, Nuh’u ve bu topraklardan gelip geçen Persleri, Bizans’ı anlayamazsak 15 Temmuz’u anlayamayacağımızı belirtti.

metin-kulunk,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-egitim-fakultesinde-konferans-verdi-(5).jpg

Külünk, küresel bir varlık olan insanın Anadolu toprakları gibi metafizik merkezde millet olarak var olmasının en önemli yükümlülüğünün yedi milyar insanlığı esas alacak olan cihanşümul medeniyeti inşa etmek olduğunu ve I.Dünya Savaşı’nın Türklerin elinden bu sorumluluğu almak için çıkartıldığını dile getirdi.

15 Temmuz’un salt darbe girişimi olmadığını, küresel bir terör aklı olduğunu belirten Külünk, “15 Temmuz’da amaçlanan şey İslam’ın ve Müslümanların son kalesi olan Türkiye’yi Ortadoğu’ya çıkamayacak, Musul’u konuşamayacak hale getirmek ve asıl hedef Büyük Ermenistan idealini güncellemektir.” dedi.

15 Temmuz’a geniş perspektiften bakılması gerektiğine dikkat çeken Külünk, III. Dünya Savaşı’na insanlığı mecbur etmek isteyen aklın amacının Türkiye’yi iç savaş ile çökerterek savaşa engel olabilecek güçleri tasfiye etme operasyonu olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Soru cevap bölümü ile sona eren konferansta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından günün anısına Ak Parti Milletvekili Metin Külünk’e şilt takdim edildi.

metin-kulunk,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-egitim-fakultesinde-konferans-verdi-(1).jpgmetin-kulunk,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-egitim-fakultesinde-konferans-verdi-(6).jpgmetin-kulunk,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-egitim-fakultesinde-konferans-verdi-(2).jpgmetin-kulunk,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-egitim-fakultesinde-konferans-verdi-(7).jpg