Kulüpler Birliği'nden sürpriz karar

Kulüpler Birliği'nden sürpriz karar
Spor Toto Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu'nda yaşanan istifa depreminin ardından ilk toplantısını yaptı. Toplantıdan sürpriz bir karar çıktı.

Kulüpler Birliği'nin gerçekleştirdiği toplantıda Genel Kurul'daki süreç tartışılırken, 15 kulübün temsilcisinin katıldığı toplantıda sürpriz bir karara imza atıldı.

Kulüpler Birliği toplantısının ardından açıklama yapan Hasan Akıncıoğlu, TFF başkanlığı için toplantıda herhangi bir ismin görüşülmediğini ancak yeni adayın daha önce görev almamış bir isim olması konusunda da uzlaştıklarını açıkladı.

Açıklamanın başında, istifa eden TFF yöneticilerinden Mehmet Ali Aydınlar, Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ'a Kulüpler Birliği adına teşekkürlerini ileten Akıncı, istifaların ardından TFF Başkanlığını vekaleten sürdüren Hüsnü Güreli'ye de başarılar diledi.

kulupler-birligi-toplantisi.jpg

Hasan Akıncıoğlu, bu toplantıda yeni Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'nın kim olacağı konusunda, belli isim üzerinde görüşme yapmadıklarını söyledi. Buna rağmen kulüplerin, yeni adayın daha önce görev yapmamış bir isim olması konusunda görüş birliğine vardığını ifade etti.

Bir basın mensubunun 'Peki buna Mehmet Ali Aydınlar da dahil mi?' sorusu üzerine Akıncıoğlu, "Evet, biz birlik olarak o koltuğa yeni birinin oturmasını istiyoruz" cevabını verdi.

Böylece daha önce TFF başkanlığı yapmış Haluk Ulusoy, Şenes Erzik ve Levent Bıçakçı gibi başkanlık için adı geçen isimlere sıcak bakılmadığı anlaşılmış oldu.

Şenes Erzik'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğünün hatırlatılması üzerine ise Akıncıoğlu, "Bizim bilgimiz dahilinde bir görüşme olmadı. Biz kulüp başkanları olarak tüm ilgili makamlarla her zaman iyi ilişkiler içindeyiz. O görüşmeyle ilgili bir fikrimiz yok" ifadelerini kullandı.