Kulüpler Birliği'ne Yeni Başkan

Kulüpler Birliği'ne Yeni Başkan
Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Olağan Genel Kurulu'nda 18 kulüpten 11'inin oyunu alan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, başkan oldu.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın Olağan Genel Kurulu'nda tarihi bir toplantıya tanıklık etti. Yıldırım Demirören'in TFF Başkanı olmasından sonra boşalan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'na Halil Ünal seçildi.

Seçimde Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Divan Kurulu Başkanlığı yaparken ortaya ilginç bir sonuç çıktı. Türkiye'nin lokomotifi olan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un desteklediği Kayserispor Başkanı Recep Mamur, seçimi 11'e 7 kaybederek, Anadolu takımlarına karşı yenilgi alması dikkat çekti.

Dört büyüklerin yanı sıra Kayserispor, Sivasspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor da Recep Mamur'a destek verirken; Eskişehirspor, Bursaspor, Karabükspor, Akhisar Belediyespor, Elazığspor, Gençlerbirliği, Antalyaspor, Kasımpaşa, Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu ve Orduspor, Halil Ünal lehine oy kullandı.

Kulüpler Birliği Onursal Başkanı  İlhan Cavcav toplantı sonrasında şu açıklamayı yaptı: Bu kurulda ben onursal başkan olmam nedeniyle onur ve gurur duydum. Bu vakıf bu zamana kadar hep başarılı oldu. Bugünden sonra bu vakfı daha profesyonel hale getireceğiz. Halil kardeşimizi oy çokluğu ile başkan seçtik. Kendisine başarılar diliyorum.

Kulüpler Birliği yeni başkanı Halil Ünal ise şunları söyledi: Olağan seçimli genel kurulu gerçekletirdik. Seçim sonrası ağabey - kardeşçe salondan çıktık. Şahsım ve arkadaşlarım göreve geldik. Genel Kurul'un Türk futboluna hayırlar getirmesini istiyoruz. Avrupa Kulüpler Birliği'ni Türkiye'de müsafir edeceğiz. Kendileri ile hemen görüşmeye geçeceğiz. Bu 5-6 Temmuz'da yapılacak. Otoriteyi kuracağız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.