Kuma Tartışması Gündeme Oturdu

Kuma Tartışması Gündeme Oturdu
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç Kürt kadınlarından kuma alma sözleri de değerlendirildi

Balçiçek Pamir’le Söz Sende’nin bugünkü konuğu AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç’tı.

Programda Rize’nin AK Parti’li Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın açılımla ilgili olarak sarf ettiği “Kürt kadınlarından kuma alma” sözleri de değerlendirildi. Kılıç konuyla ilgili olarak bu sözlerin hiçbir şekilde tasvip edilemeyeceğini, zaten partinin hemen inceleme başlattığını, üstelik bu sözlerin aynı zamanda kadınlara ayrımcılık anlamına geldiğini söyledi.

Balçiçek Pamir’in “İyi, hoş söylüyorsunuz da sizin partinizdeki milletvekillerinde dahi ikinci eşi olanlar var. Böyle de bir gerçeği var Türkiye’nin. Keşke bunların hiçbiri olmasa, katılır mısınız bu cümleme bilmiyorum ama… Bu açıklama bir anlayışı yansıtıyor diye düşünüyorum ben.” yorumuna Suat Kılıç şu sözlerle cevap verdi: “Demin bir cümlem oldu, Anadolu coğrafyasında bu kuma geleneği vardır şeklinde bir yaklaşım kesinlikle bu işin savunmasının haklı gerekçesi olamaz dedim. Türk toplumu tek eşliliği önemseyen bir toplumdur, hukuk sisteminin geleneği budur. Anadolu’da bu yaklaşım kadın ve erkeklerin eğitim ve gelir düzeyinin artmasıyla birlikte Türk kadını daha fazla hak ettiği bir yaşam sürebilir hale gelecektir. Gayemiz Anadolu kadınını hak ettiği sosyal statüye kavuşturacağız. İnşallah kötü misal misal olmayacaktır ve bu kötü örnekleri hep birlikte ortadan kaldıracağız.”

Kılıç programda ayrıca Bakırcı’nın sözlerinin asla tasvip edilemeyeceğini de söyledi ve sözlerini şöyle bitirdi: “Açılım konusunda söz söylemek Rize belediye başkanının yetkisiyle bağdaşan bir durum değildir. Belediye başkanının sarf ettiği cümleler aynı zamanda anayasaya da aykırıdır. Biz çok büyük bir kitle partisiyiz. Bu kadar büyük bir parti içinde yanlış söylemlere girenler olması normaldir. Aslolan genel merkezimizin ve genel başkanımızın tutumudur. Tasvip edilmesi mümkün olmayan bu sözler için anında işleme başlanmıştır.”