Kupa 2'de öyle bir yarı final eşleşmesi ki

Kupa 2'de öyle bir yarı final eşleşmesi ki
UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ikinci maçında Valencia, kendi sahasında konuk ettiği AZ Alkmaar'ı 4-0'la geçerek adını yarı finale yazdırdı. Bir diğer çeyrek maçta ise...

Bir diğer çeyrek maçta ise Atletico Madrid, deplasmanda Hannover'i 2-1 yendi ve tur atladı. Böylece İki İspanyol takımında oynayan iki milli futbolcumuz Arda ve Mehmet birbirine rakip oldu.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ikinci maçında temsilcimiz Mehmet Topal'ın takımı Valencia, kendi sahasında Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar'ı konuk etti.

Mestella'da oynanan ve ilk maçı 2-1 kaybeden Valencia, karşılaşmadan 4-0 galip ayrılarak adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

Karşılaşmada Valencia'ya galibiyeti getiren golleri 15 ve 17. dakikalarda Adil Rami, 56. dakikada Jordi Alba ve 80. dakikada Pablo Hernandez kaydetti.

Bu sonucun ardından Valencia adını yarı finale yazdırırken bir üst turda Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid ile eşleşti. İlk maçta rakibini devirmeyi başaran Alkmaar ise deplasmanda aldığı farklı yenilgi sonrasında Avrupa macerasını noktaladı.

TOPAL 90 DAKİKA SAHADAYDI

Valencia formasıyla bu sezon başarılı bir grafik çizen ve ilk 11'in değişmez ismi olan temsilcimiz Mehmet Topal 90 dakika sahada kaldı.

Savunmanın önünde görev yapan Topal, takımının rahat galibiyet aldığı mücadelede performansıyla beğeni topladı.

SOLDADO ATMADI, ATTIRDI

İspanyol ekibinde gösterdiği başarılı performansla büyük beğeni toplayan Roberto Soldado, bu karşılaşmada gol atamamasına rağmen yaptığı asistlerle dikkat çekti.

17 dakikada Adil Rami'nin golünde pay sahibi olan Soldado, 56. dakikada da Jordi Alba'ya verdiği pas ile takımına katkı sağladı.

Öte yandan Valencia'da genç oyuncu Jordi Alba'da gecenin en başarılı isimlerinden biri oldı. Alba 56. dakikada ağları havalandırırken 80. dakikadaki golün de hazırlayıcısı oldu.

CEZALI ARDA OYNAMADI MADRID KAZANARAK TURLADI

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında Atletico Madrid, Almanya'da Hannover 96'nın konuğu oldu. İlk karşılaşmayı sahasında 2-1 kazanan Madrid temsilcisi rövanşta deplasmanda da rakibini 2-1 yendi ve tur vizesini kaptı.

Kırmızı-beyazlıların golleri 62. dakikada Adrian ve 87. dakikada Radamel Falcao'dan gelirken Hannover'in golünü 81. dakikada Mame Biram Diouf kaydetti. Bu sonuçla Arda Turanlı Atletico Madrid, AZ Alkmaar'ı eleyen bir başka İspanyol ekibi Mehmet Topallı Valencia ile eşleşti.

SAHNE İKİNCİ YARIDA AÇILDI

İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutmaya çalışan taraf olan Atletico Madrid ikinci yarıda da özellikle savunmada ödün vermemeye çalıştı. Bulacağı tek golle tur atlama fırsatı olan ev sahibi ekip Hannover'in ataklarını iyi savuşturan Atletico Madrid 62. dakikada Adrian ile de turun kapısını açtı. Ceza alanına gönderilen ve Hannoverli Pogatetz'in kontrolündeki topu iyi kovalayan Adrian, topu kapmayı da başardı. Üç savunmacıyı oyundan düşürüp kaleci Zieler'i de çalımlayan İspanyol golcü skoru 1-0'a getirdi.

HANNOVER UMUTLANDI

Golden sonra baskını artıran Alman ekibi 81. dakikada savunmanın hatasından iyi faydalananan Mame Biram Diouf'un golü ile beraberliği elde etti. Son sözü söyleyen ise Atletico'nun Kolombiyalı golcüsü oldu...

Maçın sonlarında bir gol atıp en azından karşılaşmayı uzatmalara götürmek için ataklar geliştiren Hannover'in umutlarını 87. dakikada Falcao söndürdü. Gelişen kontraatakta Diego topu ceza alanına çok iyi taşıdı. Rakiplerini geçip yanındaki Falcao'ya pasını verdiğinde Kolombiyalı önce topu göğsüyle yumuşattı ardından net bir vuruşla skoru belirledi: 2-1

ARDA FORMA GİYMEDİ

Milli futbolcumuz Arda Turan, çeyrek final ilk maçının son dakikalarında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştüğü için bu karşılaşmada forma şansı bulamadı. Arda'nın yokluğunda kanatları Adrian ve Koke ile kullanan Simeone'nin öğrencileri milli oyuncumuzu aratmadı.

KUPA 9 MAYIS'TA BÜKREŞ'TE SAHİBİNİ BULACAK

Bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi yarı finaline yükselen Atletico Madrid, Mehmet Topal'ın formasını giydiği Valencia ile eşleşti.Kupanın bir diğer yarı final eşleşmesinde ise çeyrek finalde evinde Schalke ile 2-2 berabere kalan İspanyol Atlletic Bilbao ile deplasmanda Metalist ile 1-1 berabere kalan Portekiz'in Sporting Lizbon takımı birbirleriyle eşleşti.

Yarı final maçları 19-26 Nisan'da yapılacak. UEFA Avrupa Ligi'nin finali ise 9 Mayıs'ta Romanya'nın başkenti Bükreş'te oynanacak.