Kur’an-ı Kerim’in güzel okunuşu Türkiye’nin gündemini değiştirdi

Kur’an-ı Kerim’in güzel okunuşu Türkiye’nin gündemini değiştirdi
Türkiye televizyon tarihinde ilk kez yapılan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” başladı. Dün akşam yayınlanan ilk bölümün birincisi Mustafa Uyanık oldu. İzleyiciden tam not alan program, sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu.

Türkiye televizyon tarihinde ilk kez yapılan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” başladı. Yayınlanan ilk bölüm, ekran karşısında izleyiciden tam not aldı. Yarışmanın hashtagi #KuranZiyafeti ile gecenin en çok konuşulan konusu oldu. Yarışmanın finali Kadir Gecesi'nde yapılacak.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali Sarı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Halil Necipoğlu ve DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin’in yer aldığı jüri ve stüdyodaki seyircilerin oyları ilk günün birincisini belirledi.

1495883761_kuranikerimiguzelokumayarismasi_juri.jpg

Halen İstanbul’da hafızlık eğitimini sürdüren İsmail Uyanık, Âl-i İmran Suresi’nin 130 – 136’ncı âyetlerini okuyarak jüriden 231 puan, seyirciden 81 puan aldı. Toplamda 312 puan alarak ilk gün birincisi oldu. İsmail Uyanık, “Haftanın Finali”ne 2009 Dünya Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Birincisi, İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuğlu tarafından hazırlanacak.

1495883689_ismailuyan__k.jpg

GÜNÜN DİĞER YARIŞMACILARI

“Yarışmaya ilk kez birincilik almak için” geldiğini açıklayan Aziz Ataseven, İstanbul’da İmam Hatip olarak görev yapıyor. Fussilet Suresi’nin 30 ile 36’ncı ayetlerini okuyan Aziz Ataseven, jüriden 222 puan, seyirciden 82 puan alarak toplamda 304 puan ile gün ikincisi oldu.

1495883754_azizataseven.jpg

Yalova’da İmam-Hatip olarak görev yapan Naif Oktar, Furkan Suresi’nin 71-77 ayetlerini okudu. Jüriden 182, seyircilerden ise 74 puan alan Oktar, 256 puan ile üçüncü sırada yer aldı.

1495883710_naifoktar.jpg

İstanbul Kağıthane’de Fahri İmam Hatip olarak görev yapan Mehmet Öz, Nahl Suresi’nin son âyetleri (125-128) ile İsra Suresi’nin 1’inci ayetinin tilavetini gerçekleştirdi. Jüriden 166, seyirciden 87 puan toplamda 253 puan alarak günün dördüncüsü olarak yarışmayı tamamladı.

1495883731_mehmetoz.jpg

İstanbul’da hafızlığını tamamlayarak kuvvetlendirme çalışması yapan Mustafa Sarıgül ise, Enbiya Suresi’nin 101’inci ayeti ile 107’inci ayeti arasındaki ayetlerin tilavetini icra etti. Yarışma jürisinden 165, seyirciden 73 puan ve toplamda 238 puan ile gün beşincisi olarak yarışmayı tamamladı.

1495883757_mustafasarigul.jpg

HER GÜN 23:30’DA TRT 1’DE, TEKRARI TRT DİYANET’TE

Programın sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise TRT 1’in sevilen dizisi 80'lerin oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor.

Ramazan ayı boyunca her gün 23:30’da TRT 1’de yayınlanan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın tekrarı her gün TRT Diyanet’te yayınlanıyor.

BİRİNCİLERİ SELATİN CAMİ İMAMLARI FİNALE HAZIRLAYACAK

Gün birinciliği kazanan yarışmacılar, haftanın finaline ve büyük finale her biri ayrı ayrı Selatin Cami (Osmanlı sultanlarının ve eşlerinin yaptırdığı camiler) imamları rehberliğinde hazırlanıyorlar.

Her gün birincisinin Türkiye’nin seçkin hocaları eşliğinde önce haftanın finallerine, sonra da Büyük Final’e hazırlayacak. Haftanın finallerine ve büyük finallere katılan her bir yarışmacı, önemli bir tecrübe edinerek yarışmayı tamamlamış olacak.

BÜYÜK ÖDÜL 50 TAM ALTIN

Ramazan ayı boyunca her gün izleyicisine Kur'an ziyafeti yaşatacak olan programın her bölümünde beş yarışmacı gün birinciliği için yarışıyor. Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen günün birincileri, hafta finalinde yarışacak. Hafta finallerinin birincileri ve jüri üyelerinin korumaya aldığı yarışmacılar, Kadir Gecesi yayınlanacak olan büyük finalde yarışacaklar.

Tüm katılımcılara bir tam altın, gün birincilerine üç tam altın, hafta birincilerine beş tam altın hediye edilecek olan yarışmanın final gününde ise yarışmanın üçüncüsüne 10 tam altın, ikincisine 20 tam altın ve birincisine ise 50 tam altın ödül verilecek.

BÜYÜK FİNAL KADİR GECESİ’NDE

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın Büyük Finali, Kadir Gecesi’nde canlı olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. Toplamda 7 yarışmacının yarışacağı Büyük Final ile Ramazan ayının Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma birincisi belirlenecek.