Kur'an Muhafızları Derepazarı'nda Şehit Kabirlerini Ziyaret Etti

Kur'an Muhafızları Derepazarı'nda Şehit Kabirlerini Ziyaret Etti
Rize'de Kur'an Muhafızları tarafından "Şehitlere Vefa Projesi" kapsamında Derepazarı ilçesinde şehit kabirleri ziyaret edilerek hatm-i şerif okundu ve duası yapıldı.

Rize İmam Hatip Ortaokulunun "Kur'an Muhafızlarından Şehitlere Vefa" adlı projesi kapsamında Derepazarı ilçesi  Tersane Mahallesi'nde Şehit Erkan Şahin ve Esentepe Mahallesi'nde Şehit Hüseyin Büyük'ün kabirleri ziyaret edilerek şehitlerimizin ruhuna hatm-i şerif okunarak hatim duası yapıldı.

Şehitlik ziyaretlerine, Rize Valisi Kemal Çeber'in eşi Neslihan Ayan Çeber, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Ünsal Kırmızıgül, İlçe Emniyet Amiri İsmail Akın, İlçe Müftüsü Metin Dertli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keskin, Okul Müdürü Zeki Kuvel, projede yer alan Okul Müdür Yardımcısı Şükran Zenginoğlu, proje koordinatörü Sibel Korucu, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün açmış olduğu "Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli" (ERDEM) projesi kapsamında açılan yarışmada Rize İmam Hatip Ortaokulu "Kur'an Muhafızlarından Şehitlere Vefa" konulu proje si ile destek almaya hak kazanırken; proje kapsamında, merkez ilçe dahil olmak üzere Kalkandere, Derepazarı, Güneysu ve Çayeli ilçelerinin her birinde yer alan iki şehit kabri ziyaret edilip şehitlerin kabri başında Kur'an hatmi ve duaları yapılarak Erzurum'da bulunan Osmanlı Şehitliği ziyareti ile projenin tamamlanması planlanıyor.

Proje; on iki erkek, üçü kız hafız olmak üzere toplam on beş öğrenci ile yürütülüyor. Projede yer alan hafızlar, okulda yürütülmekte olan "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında hafızlıklarının hazırlık kısmını okulda diğer kısmını proje ortağı Zavendikli Mustafa Hoca Kur'an Kurslarında tamamlayıp örgün eğitime devam eden öğrencilerden oluşmaktadır.

Projenin ilk etabında geçtiğimiz aylarda Kalkandere ilçesinde Şehit Mehmet Ali Yılmaz ve Şehit Muharrem Kılıçarslan'ın kabirleri ziyaret edilmişti. Projenin ikinci etabında ise Derepazarı ilçesinde Tersane Mahallesi'nde Şehit Erkan Şahin ve Esentepe Mahallesi'nde Şehit Hüseyin Büyük'ün kabirleri ziyaret edilerek, öğrenciler hatm-i şeriflerini tamamladı ve dua merasiminde bulundu.

kuran-muhafizlari-derepazarinda-sehit-kabirlerini-ziyaret-etti-1.jpgkuran-muhafizlari-derepazarinda-sehit-kabirlerini-ziyaret-etti-2.jpgkuran-muhafizlari-derepazarinda-sehit-kabirlerini-ziyaret-etti-4.jpgkuran-muhafizlari-derepazarinda-sehit-kabirlerini-ziyaret-etti-5.jpgkuran-muhafizlari-derepazarinda-sehit-kabirlerini-ziyaret-etti-7.jpgkuran-muhafizlari-derepazarinda-sehit-kabirlerini-ziyaret-etti-9.jpgkuran-muhafizlari-derepazarinda-sehit-kabirlerini-ziyaret-etti-10.jpgkuran-muhafizlari-derepazarinda-sehit-kabirlerini-ziyaret-etti-12.jpgkuran-muhafizlari-derepazarinda-sehit-kabirlerini-ziyaret-etti-13.jpgkuran-muhafizlari-derepazarinda-sehit-kabirlerini-ziyaret-etti-16.jpgkuran-muhafizlari-derepazarinda-sehit-kabirlerini-ziyaret-etti-20.jpgkuran-muhafizlari-derepazarinda-sehit-kabirlerini-ziyaret-etti-21.jpgkuran-muhafizlari-derepazarinda-sehit-kabirlerini-ziyaret-etti-22.jpg