Kurban Pazarına Kameralı Takip

Kurban Pazarına Kameralı Takip
Rize'de İslampaşa mahallesinde bulunan Kurban Pazarı 15 ayrı noktaya kurulan güvenlik kamerası ile 24 saat gözetlenmeye alındı.

Rize Belediyesi tarafından Kurban pazarına kurulan güvenlik kamera sistemi tam kapasite ile hizmete girdi. Pazar alanında 15 ayrı noktaya kurulan güvenlik kameraları 24 saat boyunca izleme yapacak.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Halkın ve Esnafın can ve mal güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu belirtti. Bakırcı, kurulan kameralı güvenlik sistemi sayesinde, bazı asayiş olaylarını önceden fark edebileceklerini  Emniyet mensubu görevlileri ile duruma anında müdahale edilebileceğini söyledi. Belediye Başkanı, bu sistem sayesinde hırsızlık  ve çeşitli suç vakalarının büyük ölçüde azalacağını kaydetti.

ba.jpgKURBAN PAZARI KONTROL ALTINDA

Başkan Bakırcı, ayrıca Pazar bölgesini (Belediye Atölyesi) dahil güvenlik çemberi altına alarak güçlü caydırıcılık özelliği ile koruyan güvenlik sistemi sayesinde Bayram boyunca 24 saat kontrol altına aldıklarını söyledi. Özellikle esnaf  gece kayıp ve hırsızlıklara karşı rahat bir nefes alacak dedi.

Suçların önlenmesinde vatandaşlara büyük görevler düştüğünü söyleyen Bakırcı, Kurban Pazarında olası münferit bir duruma şahit olan vatandaşların zaman kaybetmeden Zabıta yada  155’i aramaları gerektiğini belirtti.