Kurban Tüberkülozlu Çıktı! Satıcının Cevabı Şok Etti

Kurban Tüberkülozlu Çıktı! Satıcının Cevabı Şok Etti
Rize Merkez Tuğlalı Köyü'nde, tüberküloz hastalığı çıkan kurbanlık bir büyükbaş hayvanın eti imha edilirken, kurban satıcısının verdiği cevap ise kurban ortaklarını şoke etti

Rize Merkez Ortapazar Köyü hayvan pazarında Ömer Yılmaz'ın hayvanlarını satan kurban satıcısı Halit Soykan'dan alınan 4273911 küpe numaralı büyükbaş hayvanın tüberkülozlu (veremli) çıkması sonucu mağduriyet yaşayan kurban ortakları satıcıdan aldığı cevap karşısında şok oldu. Hastalıklı hayvan için satıcının ben hayvanın içinde değilim "hayvana röntgen mi çekeyim" cevabı insanlığın geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Tuğlalı Köyünde Tuğcu, Temizel ve Köroğlu aileleri 5 ortak olarak iki hafta önce aldıkları büyükbaş hayvanda kesildikten sonra kaburgayı ve akciğeri sarmış kabarcıklar fark etti. Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne haber verilmesi üzerine kurban kesim yerine gelen ekibin yaptığı incelemede hayvanın tüberkülozlu olduğu tespit edildi.

Konuyla ilgili tarımdan gelen ekip tarafından rapor tutulurken, hayvana ait tüm parçaların hijyen şartları altında gömülmesi amacıyla Rize İl Özel İdaresi ekipleri tarafından hayvana ait parçalar iş makineleriyle alındı ve belirlenen yerde toprağa gömüldü. 

Öte yandan Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünce hem kurbanın kesildiği alanda hem de gömü işleminin yapıldığı alanda ilaçlama çalışması yapıldı.

Öte yandan Çorapçılar mahallesinde kesilen ve tüberkülozlu çıkan hayvanın da aynı yerden alındığı öğrenildi.

halit-soykan-2.jpg

halit-soykan-3.jpg

kurban-rize.jpg

Kurban ibadetlerini yerine getiren ortaklar, satıcının olumsuz cevabı sonrası koyun alıp kesti. Örf ve adetlere göre Ailece toplu olarak yemek yiyerek bayramı idrak ettiler.

halis-temizel.jpgrize-kurban.jpg