Kurbanlar Rize'ye Gelmeye Başladı

Kurbanlar Rize'ye Gelmeye Başladı
Rize Belediyesi’nin oluşturduğu Kurban Pazarına kurbanlar gelmeye başladı.

Rize Tır Parkında oluşturulan Rize Kurban Pazarında hareketlenme başladı. Rize’nin kurban ihtiyacı yine Rize dışından karşılanırken Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da kurban pazarında incelemelerde  bulundu.

Büyük bölümü Erzurum, Kars ve Ardahan’dan Rize’ye gelen kurbanlar gece saatlerinden itibaren Rize Belediyesi tarafından görevlendirilen ekipler tarafından kontrol edilerek kırmızı boya ile işaretlenerek ahırlara yerleştiriliyor.

kurbanlar-rizeye-gelmeye-basladi-1.20131006160554.jpg

kurbanlar-rizeye-gelmeye-basladi-2.20131006160441.jpg

Kurban sahiplerinin de talepleri göz önüne alınarak modern bir şekilde hazırlanan kurban pazarının içerisinde yemek, konaklama, tuvalet, su ve taşımacılık gibi hizmetler de yer alıyor. Kurban satışı öncesinde ise kurbanlar, Rize Belediyesi tarafından alanda kurulan canlı kurban kantarında tartılarak vatandaşa sunuluyor.

kurbanlar-rizeye-gelmeye-basladi-5.20131006160503.jpg

Kurban satıcıları Başkan Bakırcı’ya kendilerine böyle bir ortamı sunduğu için memnuniyetini dile getirdi. Bundan sonraki bayramlarda da Rize’yi tercih edeceklerini söyleyen satıcılar Başkan Bakırcı'dan geçen yıl ne talep edildiyse bu yıl hepsinin yapıldığını ve kendilerini rahat hissettiklerini belirttiler.

kurbanlar-rizeye-gelmeye-basladi-6.20131006160515.jpg

Kurban Pazarını gezen Başkan Bakırcı ise yapmış olduğu açıklamada; "Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı'nın kongresine katılmak üzere Fas'a gitmiştim. Dolayısıyla Rize'ye yeni döndüm. Her yıl olduğu gibi bu yılda imkanlarımız çerçevesinde kurban pazarımızı hazır hale getirerek vatandaşımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Son yıllarda ilimize herkesin memnun olduğu bir kurban pazarı kuruyoruz. Farklı illerden gelen kurban sahiplerimizin istek ve şikayetlerini göz önüne alarak her yıl daha modern bir kurban pazarı oluşturuyoruz. Tabi vatandaşımızın ve kurban sahiplerimizin memnuniyeti bizleri de mutlu ediyor. Alanımızın oluşturulmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve ilimizi tercih eden misafir kurban sahiplerimize teşekkür ediyorum. Sorunsuz bir kurban bayramı geçirmemizi temenni ediyorum" dedi.

kurbanlar-rizeye-gelmeye-basladi-4.20131006160529.jpg

kurbanlar-rizeye-gelmeye-basladi-3.20131006160538.jpg