Kurbanlık Ahırda Silah İmalatı

Kurbanlık Ahırda Silah İmalatı
Antalya polisi tarafından, kurbanlık satışı yapılıyor gibi gösterilen iki ahıra düzenlenen operasyonda silah imalatı yapan kaçakçılar gözaltına alındı.

Zanlıların, sipariş üzerine özel tasarım silah yaptıkları iki ahırda G3 ve kalaşnikof tüfeklerine ait dürbün ele geçirildi.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri Kepez ilçesi Varsak bölgesinde kaçak silah üretimi yaptığı istihbaratını aldı. İmalathanelerin yerlerini belirleyen ekipler, 6 ay boyunca zanlıları teknik ve fiziki takibe aldı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda operasyon için düğmeye basan ekipler, Antalya merkezli Muğla ve Burdur'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonda, 15 zanlı gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte, 9 milimetre, 7.65 milimetre ve 6.35 milimetre çaplarında toplam 15 adet tabanca, çok sayıda şarjör, G3 ve kalaşnikof tüfeklerine ait dürbünler ile bu silahlara ait çok sayıda şarjör ve mermi, bin 200 adet tabanca mermisi, silahların yapımında kullanılan torna makineleri ve silahlara ait çizimler ele geçirildi.

Zanlıların, Varsak bölgesinde iki adet imalathane kurdukları burada silah yapması içinde Rize'den silah ustası getirdikleri tespit edildi. Müşterilerin siparişi üzerine özel tasarım silah ürettikleri tespit edilen zanlıların, kaçak imalathanelerinde deşifre olmaması için kurban satışı yapılan ahır görünümü verdikleri, ahırları da özellikle Varsak bölgesinde hayvan satışı yapılan bölgede kurdukları belirlendi. Silah üretimi yapan zanlıların inşaat ustası ve araç kiralama işi yaptıkları öğrenildi. Emniyette sorgulanan zanlılardan müşteri olduğu tespit edilen 10 kişi serbest bırakılırken, C.A., H.B., T.K., M.Ş. ve M.B. adliyeye sevk edildi. Öte yandan, polis, ele geçirilen dürbünler nedeniyle zanlıların uzun namlulu tüfekte satmış olabileceği üzerinde duruyor.