"Kursaklarında Bırakacağız"

"Kursaklarında Bırakacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güya müttefikimiz olan birilerinin şımarttığı, kışkırttığı, silahlandırdığı teröristlerin heveslerini bugüne kadar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güya müttefikimiz olan birilerinin şımarttığı, kışkırttığı, silahlandırdığı teröristlerin heveslerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah kursaklarında bırakacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Karaman 6. Olağan İl Kongresine katıldıktan sonra 1 milyar 259 milyon lira değerinde 170 tesisin açılışını gerçekleştirmek üzere Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen törene katıldı. Toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'da 2014'te hayatını kaybeden 18 madenciyi rahmetle anarak, "15 Temmuz gecesi Ankara'da hayatını kaybeden Muhammet Yalçın kardeşimiz başta olmak üzere istiklalimiz ve istikbalimiz için toprağa düşen tüm şehitlerimizi de hayırla yad ediyorum. Kurtuluş savaşımızın unutulmaz kahramanı Kazım Karabekir'i ve Karaman'ın tüm tunç yürekli evlatlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Karaman'a 16 Nisan'da yüzde 64'lük oy oranıyla verdiği güçlü destek için ayrıca teşekkür ediyorum. Biz milletimiz için yeri gelmiştir vesayetçilere, yeri gelmiştir darbecilere, yeri gelmiştir terör örgütlerine, yeri gelmiştir yedi düvele kafa tuttuk bu uğurda her şeyi göze aldık. Yola çıkarken ne dedik uzun ince bir yola çıktık gidiyoruz gündüz gece. Gideceğiz gündüz gece. Türkiye için her şeye değer. Milletimiz de girdiğimiz hiçbir mücadelede bizi yalnız bırakmadı, mücadelede yanımızda oldu. 15 Temmuz'da canıyla da yanımızda oldu. Bugün açılışını yaptığımız 1 milyar 259 milyon lira olan 170 kalem eser ve hizmetin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitimde 336 adet derslik, bin 80 öğrenci kapasitesi 5 adet pansiyon, çeşitli tesisler ve diğer yatırımları bugün hizmete alıyoruz. 15 yıl 20 yıl öncesine gidelim. Bu seçimde 18 yaş seçme ve seçilme yaşı ilk defa oy kullanacak olan gençlere sesleniyorum. Siz 18 yıl öncesinin Karaman'ını tanıyormuşunuz. Annelerinize sorun size anlatsın. Neydik ne olduk. Şimdi Karaman'ın içinde yeni yeni şehirler kuruyoruz. Karaman şimdi göç veren değil göç alan bir ilimiz. Sanayileşmede yeni adımlar atıyoruz. Sağlıkta açılışlar gerçekleştiriyoruz. Burada işsizlik yok. Ulaştırmada Konya Karaman yolu, Mersin sınır yolu, çok önemli bölünmüş yol projelerinin resmi açılışlarını da bugün yapıyoruz. Karaman Belediyemizin yaptığı birçok yatırımlar var. Hepsinin hayırlı olmasını diliyorum. Konya Karaman hızlı tren hattı büyük ölçüde tamamlandı, tümüyle de inşallah önümüzdeki yıl açılıyor. Türkiye'nin dört bir yanını hava limanlarıyla donatırken, Karaman'a 2 milyon yıllık yolcu kapasiteli hava limanı şu anda ihale sürecinde, inşallah 2020 yılında açmayı planlıyoruz. Yeni model serbest bölgelerin ilk örneğini de Karaman'da kurduk. Antalya ve Mersin'deki limanlara bağlanacak bu serbest bölgede Karaman'ın ihracat gücü daha da artacaktır" dedi.

"2019 SEÇİMLERİNDE ÇOK GÜÇLÜ BİR DESTEK BEKLİYORUM"

"Sizlerden 2019 seçimlerinde milletimiz ve ülkemizin geleceği için önümüzü açacak çok güçlü bir destek bekliyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun için hep birlikte çalışmalıyız. Özellikler kadınlarımıza ve gençlerimize güveniyoruz. Ülkemizin geleceğinde en büyük belirleyici sizler olacaksınız. Kadınların ve gençlerin sahip çıktığı bir Türkiye'nin sırtını yere getirmeye Allah'ın izniyle hiçbir faninin gücü yetmez. Bir yandan askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, korucularımızla ülkemizi güvenli tutmanın gayreti içerisindeyiz. Diğer yandan da iş dünyamızla, ihracatçılarımızla, işçimizle, üreticimizle ekonomi alanında gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda 2023 hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Allah'ın izniyle hedeflerimize inşallah ulaşacağız bundan hiç şüphemiz yok. Gençlerimizden beklentimiz emaneti bizim bıraktığımız yerden devralıp 2053 ve 2071 vizyonlarını yerine hayata geçirmeleridir. Tüm bunlar için şimdiden tam bir seferberlik ruhu ile çalışmamız gerekiyor. Karaman size sesleniyorum; 2019 Mart'ına yerel yönetim seçimlerine, aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimlerine Kasım ayı için hazır mıyız? Fakat durmayacağız çok çalışacağız" ifadelerini kullandı.

" TAHRİKLERE, TACİZLERE GÖZ YUMMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizin çevresinde yaşanan hadiselerin hiçbirinin diğerinden bağımsız olmadığını belirterek, "Suriye'de yaşanan insan ve medeniyet katliamı ile Kudüs'te kesintisiz şekilde süren zulümlerin, atılan provokatif adımların amacı aynıdır. Irak'ta, Yemen'de, Körfez bölgesinde yaşanan krizler hep aynı projenin ayakları mahiyetindedir. Türkiye'nin de içinde bulunduğu bu kadim coğrafya, belli bir takım güçlerin yeniden tanzim etmeye çalıştığı senaryodur. Bölgedeki bir takım muhteris yönetimler de bunlara destek veriyor. Terör örgütleri bu oyunun en acımasız, en kanlı, en ahlaksız araçlarıdır. Biz bu oyunu gördük, deşifre ettik. Sadece bununla kalmadık, bu oyunu bozacak atacak adımları birer birer atıyoruz. Suriye'de başarıyla sonuçlandırdığımız Fırat Kalkanı harekatı bu adımlardan biridir. Şu anda İdlib'te Rusya ve İran ile birlikte yürüttüğümüz bölgeyi güvenli hale getirme operasyonu bunlardan biridir. İslam İşbirliği Toplantısında, liderler zirvesinde Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak kabul etme kararımız bunlardan biridir. Kemal bey duymamış. Karaman'dan da seslenelim duysun bari. Eyy bay Kemal, Kudüs bizim ruh dünyamızın zaten başkenti ve bizim şu anda orada işgal altında olması hasebiyle oraya büyükelçilik tabelası asılamıyor ama bir defa fiilen orada bizim görevli olan büyükelçimiz var, ondan da haberi yok. Ve bu doğrultuda atacağımız daha çok adım var. Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i, Tel Abyad'ı, Resulayn'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz. Şemdinli'den Yayladağı'na tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvaları kurulmasına izin vermeyeceğiz. Kudüs başta olmak üzere tüm mukaddes beldelere yönelik tahriklere, tacizlere göz yummayacağız. Güya müttefikimiz olan birilerinin şımarttığı, kışkırttığı, silahlandırdığı teröristlerin heveslerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah kursaklarında bırakacağız" diye konuştu.

(Mehmet Dağlı - Mustafa Yaşar Beşer - Çağrı Cihan Yıldız/İHA)

"Kursaklarında Bırakacağız"

"Kursaklarında Bırakacağız"

"Kursaklarında Bırakacağız"

Kaynak:IHA