Kursiyerler Belgelerini Aldı

Kursiyerler Belgelerini Aldı
Çayeli Belediyesi ve Çayeli Müftülüğü işbirliği ile bayanlara yönelik cenaze yıkama kursu tamamlandı ve kursiyerler kurs bitirme belgelerini aldı.

Çayeli Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde açmış olduğu cenaze hizmetleri bayan yıkayıcı kursu tamamlandı.

32 saatlik kurs sonunda 31 bayan kursiyere belgeleri belediye başkan yardımcısı Mustafa Baltacı, ilçe Müftüsü Abdullah Yılmaz, Halk Eğitim Müdürü Sami Kılıçbay ve Meclis üyesi İ.Yaşar İsmailoğlu tarafından verildi.

Belge töreninden sonra Altuntaş Kuran Kursu öğreticisi Hasibe Çavuşoğlu ve Metin Okutan Hoca Halk Eğitim Merkezi tarafından kendilerine verilen ders ücretini Başbakanlığın Pakistan hesabına yatırmak suretiyle örnek bir davranışta bulundu.

Belediye Başkan vekili Mustafa Baltacı, örnek davranışlarından ötürü Hasibe Çavuşoğlu ve Metin Okutan hocaya onur belgesi vererek teşekkür etti.

17.20101113135953..jpg

Çayeli Belediyesi cenaze hizmetleri biriminde imamlık yapan Metin Okutan, konu ile ilgili bilgiler verdi. Okutan, “Bayanların köy ve mahallelerde bayan gasile olmadığı (cenaze yıkayıcı) her mahalle ve köyde olması gerektiği veya tabii afet olduğu zaman ihtiyaç duyulacağı düşüncesiyle Çayeli Belediyesi’nin cenaze hizmetlerine müracaatları sonucu bizlerde konuyu yetkili birimlerle paylaşıp Çayeli Belediyesi ve Çayeli İlçe Müftülüğü'nün iş birliği ile İlçe halk eğitimin modüler programında bu hizmet başlatıldı” dedi.

16.20101113140004..jpg