Kurşunların Hedefi Bendim

Kurşunların Hedefi Bendim
Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kiraz'ın silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili ilk kez konuşan Belediye Başkanı Ahmet Basa, isyan ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu

Olayın perde arkasını anlatan Basa şunları söyledi: " 10 gün önce belediyenin bir arazinin istediler. Bu nedenle bi kaç defa geldiler.  Zanlı ile beraber gelen kişi, 'bize de buradan yer ver' dediler. Böyle birşeyin söz konusu olamayacağını söyledik. "görürsün sen' diyerek gitmişlerdi.

TEHDİTLER ALIYORDUK
Eskiden müsade ediliyordu böyle şeylere fakat biz geldiğimizde göreve hortumları kestik. Bazı şeylere dokunduk. Tehditler alıyorduk. Olay anında belediyede ben olsaydım ben vurulacaktım. O kurşunların hedefinde ben vardım" dedi.

YETERLİ KORUNMUYORUZ
Son 1 ayda 4 olay yaşandı. Ailemizi düşünmeden devletin milletin malına sahip çıkıyoruz. Fakat yeterli korunmuyoruz. Bize gelen yarın kaymakamlığa gelir. Devletimizden yardım istiyoruz. Tabi ki bu süreçten sonra savcılığımız adli mercilerimiz gerekli işlemleri yapacaktır.  Bu olay bize ders oldu. Bundan sonra böyle üzücü olaylarla inşallah karşılaşmayız. Huzur ve refah için elimizden ne geliyorsa yapacağız.

ZANLI YAKALANDI
Belediye binası önünde silahlı saldırıya uğrayan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kiraz ise hastanede tedavi altında.  Sağ bacak diz kapak üstünden tek kurşunla yaralanan  Kiraz  bir hafta sonra ameliyata alıncağı öğrenilirken,  kaçan zanlı Volkan O. (27) ise ilçenin Irmak köyünde saklandığı evinde yakalandı.

OLAYIN ZANLILARINI TANIMIYORUM
Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney'in ziyaret ettiği Kiraz, olayla ilgili şunları kaydetti: "Bana geldiler kabadayı tavırlarla şunları istiyoruz dediler. Böyle bir şeyin olmayacağını, kimsenin malını kimseye peşkeş çekemeyeceğimizi söyledik. Bunun bu kadar büyüyeceğini anlamadım çok şaşırdım. Hala da şaşkınım. Bu denli öfkeye dönüşeceğini anlamadı. Bu olay can güvenliğimizin ne kadar tehlikede olduğunu gösterdi. Olaydaki arkadaşları tanımıyorum ve sima olarak da görmüşlüğüm yok. İlk defa olan birşey de değil."