Kürt Açılımına Destek Yok

Kürt Açılımına Destek Yok
Rize Şehit yakınları derneği başkanı Kemal Aksu, Atalay ile beraber yenilen yemekten sonra bir açıklama yaptı.

Rize Şehit yakınları derneği başkanı Kemal Aksu bir açıklama yaptı. Açıklamada görüşmedeki konuları anlatmayacaklarını ancak Kürt açılımını desteklemediklerini söylediler.

Görüşmeden sonra Bakan Atalay'da kısa bir açıklama yaptı. Atalay açıklamada şehit aileleri dernekleri ile görüşüldüğünü, Türkiye'de 265 şehit aileleri derneği olduğunu, hepsini toplamanın mümkün olmadığını, 10 ilin dernek başkanları ve Ankara'da Emniyet mensupları şehitleri derneği heyetini dinlediklerini söyledi. Görüşmeye gelenlerin şehit annesi ya da babası olduğunu, bu görüşmelerin çok hassasiyet taşıdığını söyledi.

Şehit cenazelerinin hepsine gitmeye özen gösterdiğini söyleyen Atalay, şehit analarının, şehit eşlerinin acılarını iyi bildiğini de söyledi. Başbakan'ın şehit annelerinin evini ziyaret ettiğini, annelerin elini öptüğünü anımsattı. Sürecin şimdi bu insanlarla konuşulduğunu, beklenti, talep ve hassasiyetlerini aktardıklarını, hepsinin dinlendiğini söyleyen Bakan, başka bir grupla daha görüşüleceğini söyledi.

Süreç ile ilgili hassasiyetlerini dile getirdiklerini, ikinci olarak da şehit ailelerinin sorunları ile ilgili dertlerini anlattıklarını söyleyen Bakan, yerine getirilemeyen meselelerin de aktarıldığını söyledi.