Kurt: "Bu müjde yaklaşık 700 bin kişiyi yakından ilgilendiriyor"

Kurt: "Bu müjde yaklaşık 700 bin kişiyi yakından ilgilendiriyor"
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taşeron işçilerine müjdesinin ardından Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt, "Bu müjde yaklaşık 700 bin kişiyi yakından ilgilendiriyor." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan kamuda çalışan taşeron işçilerle ilgili önemli açıklama yaptı. Davutoğlu, kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro verildiğinin müjdesini duyurdu. Sosyal güvenlik uzmanları, bu yeni düzenlemenin 700 bin kişiyi yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı. Başbakan Davutoğlu, “Vaatlerimiz arasında olmamasına rağmen, adalet gereği bir karar daha aldık. Önümüzdeki günlerde Meclis'e sunacağımız yasa tasarısı ile asli işlerde çalışan işçilerimizle yardımcı işlerde çalışanları kamuya almayı kararlaştırdık. İster asıl iş olsun, ister yardımcı iş olsun dışarıda tek bir taşeron işçisi kalmayacak. Bu kişiler aynı yerde çalışmaya devam edecekler. Bütün emekçilerimize selam olsun.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taşeron işçilerine müjdesinin ardından CNN Türk'e Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt açıklama yaptı. Kurt, "Aslında 150 -200 bin işçiyi ilgilendiren bir açıklama bekliyorduk ama Başbakan daha geniş kapsamlı bir açıklama yaptı. Bundan sonra nasıl kadroya alınacaklar, nasıl bordrolama işlemi yapılacak, bunların hepsi bir süreç, hepsini takip edeceğiz. Bütün bunlar yasal düzenlemelerle belirlenecek. Bu müjde yaklaşık 700 bin kişiyi yakından ilgilendiriyor." diye konuştu.