Kurtarın Evlatlarım Beni Öldürecek!

Kurtarın Evlatlarım Beni Öldürecek!
Rize'de çocukları tarafından kocasından kalan miras yüzünden öldürmek istendiğini iddia eden 80 yaşındaki kadın Ağrı'daki huzurevine sığındı.

"Mal varlığımı alıp beni de öldüreceklerdi. Ellerinden zar zor kurtuldum" diyen Emine nine devlete sığındı.

Rize'de yaşayan Emine Var'ın hayatı kocasının ölümüyle birlikte allak bullak oldu. İş adamı olan kocasının hastalanarak aniden ölmesi üzerine Emine nineye yaklaşık 60 bin TL değerinde arazi ve gayrimenkul kaldı.

İddiaya göre Emine ninenin, 'Ben bütün mal varlığımı okuyamayan kızlara vereceğim' sözü üzerine çılgına dönen evlatları, annelerini ölümle tehdit etti. Başarılı olamayacaklarını anlayan çocuklar daha sonra duygu sömürüsünde bulunarak yaşlı kadını kandırmaya çalıştı. İkna olmayan Emine nine ise çocuklarının kendisini sürekli ölümle tehdit etmesi nedeniyle evden kaçıp en yakın karakola sığındı.

Polislere durumu anlatıp huzurevine yerleşmek istediğini söyleyen yaşlı kadın çocuklarından şikâyetçi olmadı. Polisler de Emine nineyi yeri bilinmesin diye Ağrı Sosyal Hizmetler bünyesindeki huzurevine gönderdi.

Telefonla aradığı çocuklarının, "Anne çok borcumuz var. Tefeciler bizi öldürecek ne olursun bize yardım et. Seni oradan alıp yine eski güzel günlerimizi beraber yaşayacağız" demesi üzerine dayanamayarak bütün mal varlığını çocukları üzerine devretti.

Ardından huzurevindeki kader arkadaşlarına en yakın zamanda çocukları tarafından alınacağını söyleyen Emine nine, aylarca kimsenin arayıp sormaması üzerine ikinci kez yıkıldı.

Çocuklarının telefon numaralarını değiştirdiğini söyleyen Emine nine, "Para yüzünden çocuklarımla bile düşman oldum. Keşke param olmasaydı da huzurum yerinde olsaydı. Bütün yaptıklarına rağmen çocuklarımı hala çok özlüyorum." dedi.