Kürtçe okullarda seçmeli ders oluyor

Kürtçe okullarda seçmeli ders oluyor
Hükümetin Kürt açılımı ile ilgili neler yapacağı netleşleye başladı. Okullarda seçmeli Kürtçe dersi geliyor, partilere Kürtçe propoganda yapma serbest bırakılıyor. Dahası hepsinden önemlisi ise.....

Açılım Kürtçe ile başlıyor

Kürt vatandaşlara yönelik olarak hazırlanan 'Demokratik Açılım' çerçevesinde Kürtçe'yle ilgili yeni çalışmalar yapılıyor...

Koordinasyonunu İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı Kürt sorununun çözümüne yönelik 'Demokratik Açılım' paketine göre; Kürtçe, okullarda seçmeli ders olacak. Üniversitelerde Kürt dili ve edebiyatı bölümleri açılacak...

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlıkları sürdürülen Kürt açılımına sivil toplum örgütleri ve muhalefet partileriyle yapılacak görüşmelerin ardından start verilecek. En uç açılımları bile yapmayı planladığı öğrenilen hükümetin Kürt açılımındaki planları arasında şunlar yer alıyor:

Siyasilerin de yolu açılıyor

Kürtçe okullarda seçmeli ders haline getirilecek. İsteyen herkes Kürtçe dersi alabilecek.

Üniversitelerde Kürt dili ve edebiyatı bölümleri açılacak.

Siyasi partilerin Kürtçe propaganda yapmasının önündeki engel kaldırılacak. DTP'li birçok milletvekiline Kürtçe propaganda yaptıkları için dava açılmıştı.

TRT'nin yanında özel televizyon kanallarının da 24 saat Kürtçe yayın yapmasına imkan sağlanacak.

Kürtçe köy isimleri yeniden verilecek. Kürtçe köy isimlerini geri verilmesi için valiliklerin karar alması yeterli olacak.

Terörist başına af yok

Hükümetin, demokratik açılım planında "genel af" bulunmuyor. Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın cezası kesinlikle affedilmeyecek. Öcalan'ın cezaevi şartlarının iyileştirilmesi için İmralı'ya 8 mahkum daha gönderilecek. Çözüm sürecinde Abdullah Öcalan doğrudan muhatap alınmayacak. Muhatap olarak DTP alınacak. Ancak Öcalan'ın 15Ağustos'ta açıklayacağı yol haritasının da gözden uzak tutulmayacağı belirtildi.

Komutanlar bize güç verdi

23. Jandarma Sınır Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Şırnak'ın Beytüşşabap ilçesinde, 6 gün önce ölü bulunan DTP'li Necman Ölmez ile Ferhat Ediş'in ailesine baş sağlığı ziyaretinde bulundu.

Beraberinde Şırnak İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Faruk Bal ve Gülyazı Jandarma Sınır Alay Komutanı Albay Haydar Kaya ile Uludere'nin Andaç Köyü’ne giden Tuğgeneral Çetin, Ölmez ve Ediş'in ailelerini ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundu. Ölmez ile Ediş'in yakınları gazetecilere Tuğgeneral Çetin'in ziyaretinin kendilerine güç ve moral verdiğini belirterek, katillerin yakalanmasının acılarını hafifleteceğini söylediler.