Kurtulmuş: AK Parti'den Teklif Aldık - VİDEO

Kurtulmuş: AK Parti'den Teklif Aldık - VİDEO
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşmeyle ilgili ilk açıklama geldi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'ye transfer iddialarıyla gündeme gelen HAS Parti Başkanı Numan Kurtulmuş'la Başbakanlık Konutu'nda görüştü. Kurtulmuş, "HAS Parti ile AK Parti'nin bütünleşmesi konusundaki teklif aldık'' dedi.

Bu açıklama sonrasında kulislerde konuşulan "Başbakan'ın veliahtı Numan Kurtulmuş olacak" söylentileri de kuvvetlenmiş oldu.

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'u kabul etti.

Görüşme Başbakanlık Resmi Konutu'nda 1 saat 15 dakika sürdü.

Başbakanlık Resmi Konut'ta Başbakan Erdoğan ile görüşen Kurtulmuş, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Resmen bir teklif, davet, çağrı yapılmış oldu." diyen Kurtulmuş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tekliflerini davetini aldık. Karşılıklı olarak konuyla ilgili olarak görüşlerimizi paylaştık. O çerçevede kendisi konuyu partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu'na götüreceğini, bu süreçte Türkiye'nin inşası konusunda güç birliği, güçlenmenin, birlikte mücadele etmenin uygun olacağını orada ifade edeceğini söyledi. Biz de benzer şekilde bu daveti Merkez Yürütme ve Genel İdare Kurulu'na götüreceğiz. Dolayısıyla resmen bu anlamda bir teklif davet, çağrı yapılmış oldu. Görüşlerimizi, partimizin ilgili kurulları kararını verdikçe, kanaatimiz oluştukça kamuoyu ile paylaşacağız. Bizim hiçbirimizin bir makam, mevki beklentisi yok, bunu bütün Türkiye biliyor. Yeni dönemde yeni Türkiye'nin inşası için söylediğimiz ilkeler çerçevesinde bir güç birliği, bütünleşme imkanı olabilir mi, bunu müzakere edeceğiz. Konuyu şeffaf bir şekilde milletimizle paylaşacağız."

Kurtulmuş, basın mensuplarının 'Parti içi eğilim nedir?' sorusuna ise "Parti içinde görüşeceğiz ve en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız." karşılığını verdi.