Kurtuluş Ortaokulu Rize'nin Gururu Oldu

Kurtuluş Ortaokulu Rize'nin Gururu Oldu
Kurtuluş Ortaokulu, Erzincan’da yapılan Okul Sporları Hentbol Yıldız erkek yarı final müsabakalarında 1. olarak Samsun'da yapılacak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Okul Sporları Hentbol Yıldız kızlar ve Yıldız erkekler Hentbol yarı final müsabakaları 20–23 Mayıs 2017 tarihleri arasında Erzincan’da yapıldı. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yıldırım Akbulut spor salonunda gerçekleştirilen Okul Sporları Hentbol Yıldız kız ve Yıldız erkek yarı final müsabakalarında 8 kız, 7 erkek olmak üzere toplam 15 ilden gelen takımlar mücadele etti. Müsabakalar yapılan final maçları ile sona ererken, Türkiye şampiyonasına katılacak olan 2 kız ve 2 erkek takımı belli oldu. Gruplarında birinci ve ikinci olan takımlar arasında çapraz eşleşme ile yapılan final maçları oldukça çekişmeli geçti. Kızlarda Antalya ve Artvin takımları Türkiye finallerine katılma hakkı kazanırken, erkeklerde ise Rize Kurtuluş Ortaokulu ile Ankara takımı ismini finale yazdırdı. Türkiye’nin en iyi takımları arasına giren Kurtuluş Ortaokulu, 1 Haziran'da Samsun'da yapılacak Türkiye finallerinde Rize’yi temsil edecek.

kurtulus-ortaokulu,-erzincan’da-yapilan-okul-sporlari-hentbol-yildiz-erkek-yari-final-musabakalarinda-1.-olarak-samsunda-yapilacak-turkiye-finallerine-katilmaya-hak-kazandi-1.jpg

Yapılan final müsabakalarının ardından dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları düzenlenen tören ile verildi.

Erzincan’da yapılan Okul Sporları Hentbol Yıldız kız ve erkek yarı final müsabakalarında Yıldız erkekler kategorisinde Aksaray, Ankara, Rize, Trabzon, Batman, Elazığ, Kahramanmaraş ve Mardin ilerinden gelen takımlar mücadele ederken, yıldız kızlar kategorisinde ise Antalya, Artvin, Trabzon, Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep ve Giresun illerinden gelen takımlar mücadele etti.

kurtulus-ortaokulu,-erzincan’da-yapilan-okul-sporlari-hentbol-yildiz-erkek-yari-final-musabakalarinda-1.-olarak-samsunda-yapilacak-turkiye-finallerine-katilmaya-hak-kazandi-2.jpg