Kurumlarda Maske Takılacak

Kurumlarda Maske Takılacak
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, ilde 30 Ekim Cuma gününden itibaren tüm hastanelerdeki personelin maske takma uygulamasına başlamayı düşündüklerini belirtti

Tepe, yaptığı açıklamada, ''Vatandaşlarımız maske takan kişileri gördüklerinde bu yerde domuz gribi olduğunu sanıp paniğe kapılmasın'' dedi. 

Domuz gribi hastalığının domuzlarda hastalığa yol açan bir mikroorganizma olan ''influenza tip A'' virüsünün insanlarda oluşturduğu solunum yolu hastalığı olduğunu belirtti.

Hastalığın Türkiye genelinde etkili olduğunu ancak Rize'de şu anda kesinleşmiş bir vaka bulunmadığını ifade eden Tepe, ''Hastalığın ilimizde etkili olmaması için yoğun şekilde ve en üst seviyede önlemler alınıyor. Bu kapsamda insanların toplu olarak bulundukları yerlerde temizlik çalışması yapılıyor. İnsanların elle temas ettiği yerler günde en az 3 kez temizleniyor. Ancak bu önlemler insanlarımızda paniğe neden olmasın'' diye konuştu.

İlde 30 Ekim Cuma gününden itibaren tüm hastanelerdeki personelin maske takma uygulamasına başlamayı düşündüklerini vurgulayan Tepe, ''Bazı yerlerde şu anda maske takma uygulaması başladı. Bütün bu önlemler hastalığın ilimizde en az şekilde hissedilmesi için. Vatandaşlarımız hastane veya başka kurumlarda maske takan kişileri gördüklerinde bu yerde domuz gribi olduğunu sanıp paniğe kapılmasın. Uygulama sadece tedbir amaçlıdır'' dedi.

Tepe, Rize'ye gönderilen 2 bin 100 doz domuz gribi aşısını dün akşam itibariyle teslim aldıklarını anlatarak, ''Aşıyı Sağlık Bakanlığının talimatından sonra öncelikle sağlık çalışanlarına uygulamaya başlayacağız. Ardından da isteğe bağlı olarak risk grupları aşılanacak'' diye konuştu.