Kütüphaneler Haftası Rize'de Kutlandı

Kütüphaneler Haftası Rize'de Kutlandı
47. Kütüphaneler Haftası Rize’de düzenlenen programla kutlandı.

Rize Üniversitesi, Türkiye Kütüphaneciler Derneği Rize Şubesi ve Rize İl Halk Kütüphanesi tarafından ortaklaşa düzenlenen kutlama programı Rize İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını Rize Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Türkiye Kütüphaneciler Derneği Rize Şubesi Başkanı Ali Rıza Köroğlu yaptı. Köroğlu, 24 ilde bulunan şubelerinde bin 700 üyeleri bulunduğunu belirterek 2008 yılında Rize’de açılan şubelerinde 49 kayıtlı üye bulunduğunu dile getirdi. Köroğlu kitap okuma alışkanlığını insana çocuk yaşta verilmesi gerektiğini belirterek “Çocukluk dönemi kişiliğin oluştuğu dönem olduğundan, okuma alışkanlığı en rahat çocukluk döneminde kazanılmaktadır. Okuma, sağlıklı ve gelişmiş bir kişiliğin temel taşıdır. Anne-baba, öğretmen kütüphaneciler, çocuğa okuma alışkanlığını kazandırma ve bunu geliştirmesinde doğrudan sorumludur” dedi.
Programda konuşan Rize Üniversitesi Kütüphane ve Dökümasyon Bölüm Başkanı Halil Velioğlu ise Türkiye’de ki okuma oranının gelişmiş toplumların çok gerisinde olduğuna dikkat çekti.

Programda hafta ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci seçilen eserler okundu. Ardından şiir dalında 1. gelen Ayşen Şeyma Kalaycı, kompozisyon dalında 1. gelen Mücella Yazar, Rize Üniversitesi Kütüphanesi’nde en çok kitap okuyan aynı zamanda kütüphane çalışanı olan Bilge Fırat, Rize İl Halk Kütüphanesi’nde en çok kitap okuyan Gonca Düz ile Muhammet Canbek çeşitli hediyeler ve Teşekkür Belgesi ile ödüllendirildi. Ödüller hak sahiplerine Rize Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz tarafından verildi.