Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Kuvvetli Yağış Bekleniyor
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yağışların Rize, Giresun, Trabzon, Ordu, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek yağışların  Rize, Giresun, Trabzon, Ordu, Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun İnebolu, Sivas ve Kayseri, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş , öğle saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ ile zamanla Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç bölgelerde 8 ila 10 derece, diğer kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak.

Rüzgar, Batı bölgeler ile zamanla iç kesimlerde kuzey ve kuzeybatı (Karayel), doğu bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, kuzey, iç ve batı bölgelerde kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Rize: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli(30-50 km/s) olarak esecek.

Ankara: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar il geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.