Kuzey Kore'den Amerika'ya gözdağı

Kuzey Kore'den Amerika'ya gözdağı
Kuzey Kore, komşusu G. Kore ve ABD arasındaki ittifaka karşı askeri tatbikatlar yaparken bir yandan da yayınladığı videolar ile rakiplerine karşı psikolojik harp taktiklerini kullanıyor.

Kuzey Kore’nin yayınladığı videolarda, ABD’nin başkenti Washington ve Güney Kore’nin başkenti Seul’ü vuran Kuzey Kore, komşu ülkeyi işgal edip ABD - G. Kore ittifakını 3 günde bitiriyor.

Kuzey Kore Ordusu’nun askeri kuvvetlerinin harekat görüntüleri ile animasyon görüntülerin birleştirildiği videoları yayınlayan Kuzey Kore, vatandaşlarını da psikolojik olarak güçlü tutmaya çalışıyor.

Pyongyang’ın resmi kanalı Uriminzokkiri’nin yayınladığı videolarda, K. Kore askerleri 3 gün içinde Seul’e havadan ve karadan taarruz ederek şehri ele geçirip Amerikan - G. Kore askerlerini saf dışı bırakıyorlar. Komşu ülkeyi yoğun füze taarruzu altında bırakan K. Kore askeri kuvvetleri yüzlerce tank, helikopter, füze sistemi ve on binlerce askerinin hareket görüntüleriyle komşusuna gözdağı veriyor.

ABD’nin Güney Kore’de 28 bin civarında askerinin olduğu ve iki ülkenin son günlerde Kuzey Kore tehdidine karşı askeri tatbikatlar yaptıkları biliniyor. Bölgede her geçen gün yükselen tansiyon Rusya, Çin ve Japonya tarafından da yakından takip ediliyor.

Uriminzokkiri’nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir başka animasyon ağırlıklı videoda ise K. Kore tarafından nükleer taarruza uğrayan Washington’da Beyaz Saray alevler içerisinde çöküyordu.Kuzey Kore ayrıca Japonya ve G. Kore’deki ABD üslerini vurmakla tehdit ediyor.