"Lal" Oyunu Sahnelendi

"Lal" Oyunu Sahnelendi
Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG), yepyeni oyunu "Lal" ile Rizeli tiyatroseverlere büyülü bir tiyatro akşamı yaşattı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Lal" isimli tiyatro oyunu, tiyatroseverlerden tam not aldı. Hatice Semiz'in yönetmenliğinde sahneye çıkan genç tiyatrocular, sergiledikleri performansları ile, izleyenleri adeta büyüledi.

Kuruluşunun 3. yıldönümü nedeniyle 2009 yılı içinde 3 oyunu sahnelemeyi hedefleyen Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG) tiyatro grubu, "Lal" oyunu ile hedeflerine ulaşmış oldu.

"Kadınlık Bizde Kalsın" ve "Yedi Kocalı Hürmüz" oyunlarını daha önce sahneleyen ve 3. kuruluş yıldönümünü 3 oyunla kutlamak istediklerini önceki haberlerimizde belirten yönetmen Hatice Semiz, bu hedeflerine ulaştıklarından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, "Kısa zamanda arkadaşlarımızla birlikte zor bir oyunun üstesinden geldiğimize inanıyoruz. Salonu dolduran tiyatroseverlerden bu elektriği almak bizim için çok daha önemliydi. Çok olumlu tepkiler aldık. Hem güldürü ve hem de hüznü bir arada barındıran bir oyundu Lal. Öncelikle başarılı performanslarından dolayı oyuncu arkadaşlarımı kutluyorum." diyerek, salonu dolduran tiyatroseverlere de teşekkür etti.

Hapisten firar eden Hasan ve Bedri isimli iki yakın arkadaşın, düşmanlarından ve polisten kaçarken sığındıkları Osman Bey ve ailesiyle tanışmalarıyla yaşadıkları olayları hem eğlenceli, hem de duygusal bir dille anlatan "Lal", özellikle finali ile salonu dolduran tiyatroseverlerden büyük alkış aldı.

Teknik Kadro : Yazar   :  Sadık KÖROĞLU  -- Yönetmen :  Hatice SEMİZ  -- Sahne Amiri :  Ahmet SEVEN  --Dekor :  Turan BAYRAK-Sinan ÇEPNİ -- Müzik :  Oktay KARA  -- Işık :  Semra YILDIZ  -  Kostüm  :  Şule ALGÜL

Oyuncu Kadrosu

Selim :  Mustafa ALGÜL,   Hasan :  Ali SAK,  Bedri :  Mehmet ŞAHİN TURAN,  Osman Bey :  Caner YALÇIN
Şükûfe Hanım :  Kezban KAHVECİ,  Hilal :  Merve YILMAZ,  Mine :  Emel KRİSTAL ,  Dr. Muhsin Bey :  Ş. Eren KOSİF
Ayşe Hanım  :  Melike YILMAZ,  Letafet  :  Emel ÇOLAK,  Palaoğlu  :  Talip ÇOLAK,  Demir  :  Rahman ŞEKER
Ziko   :  Uğur GÜLER,  Metin   :  Furkan GEYİK,  Kesik Adnan :  Enes ŞAFAK

7991i