Lal, Rize'de 4. Kez Güldürecek!

Lal, Rize'de 4. Kez Güldürecek!
Rize'de 4. kez sanatseverlerin karşısına çıkacak Lal adlı tiyatro oyunu 4. kez güldürecek...

Rize İçin Genç Girişim Derneği Tiyatro Grubu (RİGG), "LAL" adlı tiyatro oyunuyla Rize'de 4. kez sanatseverlerle buluşacak.

Sadık Köroğlu'nun yazdığı Hatice Semiz'in yönetmenliğini yaptığı "Lal" adlı tiyatro oyunu 3 yıl aradan sonra tekrar Rize'de sanatseverlerle buluşacak. 3 Eylül Pazartesi akşamı 20.00'de İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde sahnelenecek oyunun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezi Gişelerinden temin edilebilecek.

Hapisten firar eden Hasan ve Bedri isimli iki yakın arkadaşın, düşmanlarından ve polisten kaçarken sığındıkları Osman Bey ve ailesiyle tanışmalarıyla yaşadıkları olayları hem eğlenceli, hem de duygusal bir dille anlatan "Lal"'ın konusu şöyle: Hasan ve Bedri hapisten yeni firar etmiş iki yakın arkadaştır. Her ne kadar kurtulmak isteselerde eski hayatları yakalarını bırakmaz. Mafyadaki hasımları peşlerine düşerler. Onlardan kaçarken bir eve sığınmak zorunda kalırlar. Sığındıkları evde dünyanın en saf, en temiz insanları ile tanışacaklardır. Osman Bey ve ailesiyle.

Osman Bey ve Şükûfe Hanım çocuk yaşta kaybolan oğullarının yerine Selim’i evlat edinmiştir. Ancak Selim de daha sekiz yaşındayken geçirdiği bir hastalık sonucu konuşma yeteneğini kaybetmiştir. Osman beyin yeğenleri de onlarla birlikte yaşamaktadır. Hasan’ı oğullarının yerine koyarlar. Hasan her ne kadar başlangıçta istemese de bu ailenin sıcaklığından çok etkilenir. Bu sırada bedri de komşu kızına aşık olmuştur. Her şey yolunda gibi gözükmektedir ama hasan ve Bedri’nin çok iyi bildiği bir şey vardır: Ne olursa olsun hasımları asla vazgeçmeyecektir. Bir gün onları bulacaklardır.

Oyun boyunca kader arkadaşı iki gencin istemeden de olsa seçtikleri hayatın onları nereye sürüklediği, konuşma engelli bir başka gencin yaşadığı zorluklar ve aslında neler başarabileceği, sıcak ve samimi karakterler eşliğinde mizahi bir dille anlatılıyor.