Lezzetli Yemek İş Verimini Yükseltir

Lezzetli Yemek İş Verimini Yükseltir
İş yerlerinde yenilen yemeklerin beğenilmesi iş verimini arttırıyor.

İş yerlerinde yenilen yemeklerin beğenilmesi iş verimini arttırıyor. Çalışanların tükettikleri yemekte lezzet ve görüntüye büyük önem verdiği, güzel yemek yiyen personelin, iş yerinde mutlu çalıştığı belirtildi.

Bursa'da 25 yıldır iş yerleri için hazır yemek üreten Yankı Yemek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Dönmez, verimli çalışmanın koşullarından birinin de işletmelerde personele sunulan yemeğin beğenilmesi olduğunu söyledi. Çalışanların iş yerlerinde yedikleri yemeklerde önceliği lezzet ve görüntüye verdiğine dikkat çeken Coşkun Dönmez, "Elbette yemeklerin sağlıklı gıdalardan ve hijyenik koşullarda üretilmiş olması da çok önemli" dedi.

Hijyenin mutfakta başlayıp mutfakta bitmediğini, yemek tüketilene kadar tüm aşamalarda titiz olunması gerektiğini söyleyen Coşkun Dönmez, "Güzel bir yemek için hijyen tek başına yeterli değildir. Aynı zamanda lezzetli ve görüntüsünün de güzel olması gerekir" dedi.

Hazır yemek sektörüne adım attıklarında "Önce insan" sloganını seçtiklerini söyleyen Coşkun Dönmez, "İnsanı ilk sıraya aldığımızda gerisi kendiliğinden geldi. Çeyrek asırdır, kendi yemediğimiz yemeği kimseye yedirmedik. Bu sayede, sektörde kalıcı başarı elde ettik" diye konuştu.

Yemek servisi yaptıkları iş yerlerinde çalışanlarla sürekli irtibat halinde olduklarını da belirten Coşkun Dönmez, müşteri temsilcilerini belirli aralıklarla iş yerlerine göndererek, yemeklerini tüketenlerle görüştürdüklerini ve anketler yaptıklarını söyledi. Anketlere verilen cevaplarda çalışanların yemeklerde lezzet ve görüntüye çok önem verdiğinin ortaya çıktığına vurgu yapan Coşkun Dönmez, "Yemek üretiminin ve dağıtımının her aşamasında titiz davranıp asla kaliteden taviz vermiyoruz" şeklinde konuştu.

Coşkun Dönmez, Çalı Sanayi Bölgesi'nde 2 dönümlük kapalı alandaki tesislerinde, günde ortalama 15 bin, yılda 3,5 milyon kişiye yemek ürettiklerini ve tesislerinin günlük 15 bin kişiye yemek üretecek büyüklükte olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak:IHA