“Lgs’ye Hazırlanan Gençlerimiz İçin Yaklaşık 4 Bin Soruluk Kaynak Desteği Hizmete Sunuldu”

“Lgs’ye Hazırlanan Gençlerimiz İçin Yaklaşık 4 Bin Soruluk Kaynak Desteği Hizmete Sunuldu”
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS'ye hazırlanan gençler için yaklaşık 4 bin soruluk kaynak desteği, ortaokul öğrencileri için 15 bin sorudan oluşan...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS'ye hazırlanan gençler için yaklaşık 4 bin soruluk kaynak desteği, ortaokul öğrencileri için 15 bin sorudan oluşan 205 fasikül, lise öğrencileri için 2 bin 800 soruluk 4 kitabın hizmete sunulduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2023 Eğitim Vizyonu'muzun temel hedeflerinden biri olan ölçme değerlendirme süreçlerinin kalitesinin artırılması yolunda önemli mesafe katettik" dedi.

Bakan Selçuk, uluslararası araştırmalarda bayrağı yukarıya taşıyan mesai arkadaşlarına ve öğretmenlere yürekten teşekkür ettiğini belirterek, "2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda uluslararası sınavların standartlarında soru hazırlıyoruz. 81 ildeki ölçme değerlendirme merkezlerinin fiziki altyapısını ve teknik donanımını kurduk. Gerekli becerileri kazanmaları için merkezlerdeki öğretmenlerimize yoğun eğitimler verildi" ifadelerine yer verdi.

Ölçme değerlendirme merkezlerinde 420 kişilik bir ekibin görev aldığını bildiren Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

"Öğrenci ve öğretmenlere materyal desteği sağlıyoruz. Fasiküller, örnek ve destek sorular hazırlıyoruz. Uzaktan eğitim sürecinde LGS'ye hazırlanan gençlerimiz için yaklaşık 4 bin soruluk kaynak desteği, ortaokul öğrencilerimiz için 15 bin sorudan oluşan 205 fasikül, liseliler için 2 bin 800 soruluk 4 kitap hizmete sunuldu. Merkezlerimizde uluslararası standartlarda 27 bin soru ürettik. Sorular 48 milyon tekil kullanıcı tarafından indirildi."

(Mevlüt İşli/İHA)

Kaynak:IHA