Ligden düşürülüyor

Ligden düşürülüyor
Futbol Federasyonu harekete geçti. Ankaraspor olayını ele aldı. Şimdi her şey karmakarışık. Haftaya lig 17 takım olacak...

Futbol Federasyonu tarafından Ankaraspor'un satışı için verilen üç günlük sürenin dolmasının ardından başkent kulübü dün akşam Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi

Ankaragücü başkanlığına seçilen Ahmet Gökçek ve bazı yöneticilerin Ankaraspor ile organik bağı olduğunu saptayan ve bu durumun sportif rekabeti engelleyici unsur oluşturduğuna karar veren federasyon, dün akşam saatlerine kadar herhangi bir gelişme yaşanmayınca disiplin işlemlerini başlattı.

KAYSERİSPOR MAÇI OYNANMAYACAK

Disiplin kurulunun Ankaraspor'un maçlarına idari tedbir koyacağı ve yarınki Kayserispor maçının oynanmayacağı bildirildi.

LİG 17 TAKIMA İNECEK

PFDK'nın, Ankaraspor'un küme düşürülmesine karar verilecek toplantısını ise Salı günü yapacağı, bu süreçte ilerleme kaydedilmediği takdirde ligin 6. haftadan itibaren 17 takımla oynanacağı bildirildi.

DAVALIK OLACAKLAR

PFDK'nın olası küme düşürme kararından sonra Ankaraspor'un, Tahkim Kurulu'na itiraz edeceği, anonim şirket olan kulübün zarara uğratıldığı gerekçesiyle de iş mahkemesine dava açacağı biliniyor. Federasyonun ise dava sonuçlanıncaya kadar Ankaraspor'un maçlarındaki tedbiri sürdüreceği belirtildi.

KULÜP ÇOK ÜNLÜ BİR AVUKAT TUTTU

Öte yandan TFF Hukuk Kurulu'nun verdiği karara itiraz etmek için FIFA'ya başvuran mavi-beyazlı ekip, konuyla ilgili kendilerini savunması için 'Bosman' kurallarının çıkmasını sağlayan ünlü Fransız avukat Jean Luis Dupont ile anlaştı.