Lionel Messi'den dünya rekoru

Lionel Messi'den dünya rekoru
İspanyol devi Barcelona'nın Arjantinli yıldızı, Deportivo karşısında 88. dakikada gol atarak, 1937/38 sezonundan bu yana kırılmayan bir rekoru kırdı.

İspanya La Liga'nın açık ara lideri durumunda bulunan Barcelona'nın 4 Ballon D'or sahibi yıldızı Lionel Messi, Deportivo La Coruna'ya karşı oynanan maçta bir dünya rekorunu daha kırma başarısını gösterdi.

Arjantinli hücum oyuncusu, yedek kulübesinden maça dahil olarak, karşılaşmanın 88. dakikasında kendisi adına sezonun 40. golünü attı. Messi, 1937/38 yılından bu yana kırılması güç bir rekoru ele geçirmeyi başardı. 37/38 sezonunda Polonya ekiplerinden Ruch Chorzow forması giyen Teodor Pewterek'in 16 maç üstüste gol kırma rekorunu kıran Messi, üstüste 17 maçta da gol attı. Messi, bu 17 maçta toplam 27 gol kaydetti.

Barcelona'nın resmi internet sitesi bu rekoru; "Arjantinli oyuncumuz, dünya futbol tarihine adını başka bir alanda daha yazdırdı. Daha önce başka bir oyuncu bu rekoru kırmanın yakınından bile geçmemişti" dedi. Rekor konusunda FIFA herhangi bir onaylama veya açıklama yapmadı. Aralık ayında yine kırılması güç bir rekoru kıran Messi, Almanların efsane forveti Gerd Müller'in 1972 yılında başardığı, 1 takvim yılında 85 gol atma rekorunu kırmıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi ilk maçında AC Milan'a 2-0 yenilen Barcelona'da gözler hafta içinde oynanacak maçın rövanşına çevrildi.