Liseli Kız Merve böyle öldü - VİDEO

Liseli Kız Merve böyle öldü - VİDEO
Bursa'da doktor olma hayali kuran 16 yaşındaki lise öğrencisi Merve Öztürk'ün, ehliyetsiz sürücü tarafından ölüme sürüklenmesinin görüntüleri ortaya çıktı.

Yolun karşısına geçmek isteyen Merve Öztürk, minibüsün çarpması sonucu havaya fırladı ve kaldırıldığı yoğun bakımda hayatını kaybetti. Baba Sunay Öztürk, "Adalet yerini bulsun" dedi.

Bursa’da, okula gitmek için evden ayrılan 16 yaşındaki Merve Öztürk, ehliyetsiz bir sürücünün kullandığı aracın çarpması neticesinde hayatını kaybetti. Kızının ölüm haberiyle yıkılan baba Sunay Öztürk, “Ehliyetsiz bir sürücü yüzünden kızım artık toprak altında” dedi.

merve-ozturk-boyle-oldu.jpg

Kaza, Kazımkarabekir Mahallesi Vişne Caddesi üzerinde meydana geldi. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi Merve Öztürk (16), pazartesi günü okula gitmek için evinden ayrıldı. Vişne Caddesi üzerinden karşıdan karşıya geçmek isteyen genç kız, kaldırıma son adımını atacağı sırada, ehliyetsiz sürücü Emrah E.'nin (23) kullandığı kamyonetin altında kaldı. Genç kız ağır yaralanırken, kamyonet ise park halindeki otomobillere çarparak durabildi. Ambulansla Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan liseli kız, burada yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Merve Öztürk, ölüm kalım savaşına yenik düşerek önceki öldü.

merve-ozturk-boyle-oldu-1.jpg

“KIZIMIN TEK HAYALİ DOKTOR OLMAKTI”

Kızlarını okula uğurladıktan 10 dakika sonra kaza haberini alan anne Fatma (43) ile baba Sunay Öztürk (43) sinir krizleri geçirdi. Ehliyetsiz sürücü Emrah E, kazanın ardından adli kontrol verilerek serbest bırakılırken, öğrencinin ölmesi üzerine tutuklandı. Dokumacılık yapan baba Sunay Öztürk,“Doktorlar her türlü müdahaleyi yaptı. O yolu o hale getirenlerden şikayetçiyim. Yolu çift şeritli iken tek şeritli hale getirdiler. Yolda doğru düzgün lamba yok. Bu yolun böyle olmaması lazım. Ehliyetsiz bir sürücü yüzünden kızım artık toprak altında" dedi.

Öte yandan genç yaşta hayatını kaybeden Merve Öztürk, Turanköy’deki aile kabristanına defnedildi.