Liselilere "Hasta Hakları ve Sorumlulukları" Eğitimi Verildi

Liselilere "Hasta Hakları ve Sorumlulukları" Eğitimi Verildi
Rize'de lise öğrencilerine "Hasta Hakları ve Sorumlulukları" eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından Hasta Hakları Uygulamaları Genelgesi kapsamında merkez ve ilçelerinde bulunan lise düzeyindeki okullara "Hasta Hakları ve Sorumlulukları" hakkında eğitimler düzenlendi.

Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, hastaların baş tacı olduğunu belirterek, "Onların memnuniyeti bizim için çok önemli. O yüzden müdürlük olarak sunmuş olduğumuz sağlık hizmetlerinde azami ölçüde hasta haklarına riayet edilmesine özen gösteriyoruz." ifadesini kullandı.

Hastaların haklarının yanı sıra sorumluluklarının da olduğunun bilinmesini istediklerini kaydeden Tepe, "Özellikle günümüzde artan sağlıkta şiddetin ilimizde yaşanmaması adına, hastalarımızın hakları olduğu kadar sorumluluklarının da farkında olması açısından bu eğitimleri düzenledik. Hasta hak ve sorumlulukları konusunda farkındalığın hem bugüne, hem de geleceğe yansımasını hedeflediğimiz için bu konuda öncelikle okul çağındaki çocuklarımıza ulaşmayı uygun gördük." açıklamasında bulundu.

rizede-lise-ogrencilerine-hasta-haklari-ve-sorumluluklari-egitimi-verildi-(5).jpgrizede-lise-ogrencilerine-hasta-haklari-ve-sorumluluklari-egitimi-verildi-(6).jpgrizede-lise-ogrencilerine-hasta-haklari-ve-sorumluluklari-egitimi-verildi-(1).jpg

rizede-lise-ogrencilerine-hasta-haklari-ve-sorumluluklari-egitimi-verildi-(2).jpgrizede-lise-ogrencilerine-hasta-haklari-ve-sorumluluklari-egitimi-verildi-(3).jpgrizede-lise-ogrencilerine-hasta-haklari-ve-sorumluluklari-egitimi-verildi-(4).jpg