Liselinin Akıl Almaz İntiharı

Liselinin Akıl Almaz İntiharı
Liseli Genç Kendisini Jiletleyip, Tinerle Yaktıktan Sonra Kayalıklardan Atlayarak İntihar Etmiş Olarak Bulundu.

ADIYAMAN'da, 2 gündür kayıp olan lise son sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ebumüslüm Doğan, ormanlık alanda kendisini jiletleyip, tinerle yaktıktan sonra kayalıklardan atlayarak intihar etmiş olarak bulundu.

Cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilen öğrencinin, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına `Ölümlerin en yücesi, en onurlusu mazlumlaşmaktır, bedenler yakılmalı, özgürlüğün en tutsak kıyısında yaşasın bedel ödeyenler' diye not yazdığı ortaya çıktı.

Malatya'nın Yazıhan İlçesi'nde yaşayan Mahmut ve Zeliha Doğan'ın 9 çocuğunun en küçüğü olan ve eğitimini yatılı olarak Adıyaman Fen Lisesi'nde sürdüren son sınıf öğrencisi Ebumüslüm Doğan'dan salı gününden itibaren haber alınamadı. Pansiyon ve okula gelmeyen öğrenciye ulaşılamaması üzerine okul yöneticileri konuyu polise bildirerek yardım istedi. Malatya'da yaşayan ailesinin yanına gitmediği de ortaya çıkan Doğan, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı.

ORMANLIK ALANDA CESEDİ BULUNDU

Doğan'ın arama çalışmaları devam ederken, bugün Esentepe Mahallesi'nde bulunan Karadağ ormanlık alanında bir ceset gören köylüler, polisi aradı. İhbarın ardından bölgeye giden polis ekipleri, büyük bölümü yanmış ve jilet kesikleri bulunan parçalanmış bir erkek cesediyle karşılaştı. 19 yaşlarındaki cesedin kaybolan öğrenciye ait olabileceği ihtimali üzerine, kayalıkların bulunduğu yerde yapılan aramada Doğan'a ait cüzdan ve telefon ile tiner, kibrit ve jilet bulundu.

FACEBOOK'TA TUHAF YAZILAR

Ebumüslüm Doğan'ın cesedi önce Adıyaman Devlet Hastanesi'ne, ardından otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Polis, kayalıklarda kendisini jiletledikten sonra üzerine tiner döküp yaktığı ve ardından aşağı atladığı tahmin edilen Doğan'ın arkadaşlarının ifadesine başvurdu. Ölen öğrencinin Facebook'TAKİ sayfasında ise, ölümüne dair sinyaller verdiği ortaya çıktı. Son olarak 30 Aralık'ta facebook sayfasının duvarına, `Ölümlerin en yücesi en onurlusu mazlumlaşmaktır. Bedenler yakılmalı, özgürlüğün en tutsak kıyısında yaşasın bedel ödeyenler ve ödeyecekler' diye not yazdığı görüldü. Doğan'ın ayrıca, Kürtçe `Barış' yazdığı da ortaya çıktı.

OKUL MÜDÜRÜ ŞAŞKIN

Adıyaman Fen Lisesi Müdürü Suat Unutmaz, Ebumüslüm Doğan'ın başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, "Ebumüslüm benim oğlumun da arkadaşı. Neden intihar ettiğini bilmiyoruz. Okulda başarılı bir öğrenci ve böyle bir şeye eğilimi olmadığını biliyoruz. Bu olay hepimizi çok üzdü" dedi.

Ebumüslüm Doğan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilirken olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.