Liverpool Çin'e Satılıyor

Liverpool Çin'e Satılıyor
İngiltere'nin 118 Yıllık Kulübü Liverpool'a Çin talip oldu.

İngiltere'nin mali açıdan zor duruma düşen ve bu ay el değiştirmesi beklenen 118 yıllık kulübü Liverpool'a Çin talip oldu.

Tam 18 kez ingiltere Premier Lig şampiyonu olan FC Liverpool'u, 2007 Şubatı'nda ABD'li girişimciler Tom Hicks ve George Gillett Jr. Satın almıştı. Kulübü 714 milyon euro karşılığında alan Hicks ve Gillett'in görüştüğü isimler arasında Çinli iş adamı Kenny Huang'ın yanı sıra Kuveytli bir aile, Kanada ve Ortadoğu'da yatırımları bulunan Suriyeli işadamı Yahya Kirdi yer alıyor.

"Arkasında Çin devleti var"

İngiliz medyası, Çinli milyarder Kenny Huang tarafından sunulan teklifin ardında devlete ait yatırım kuruluşu olan China ınvestment Corporation'ın (CıC) bulunduğunu duyurdu. Çinli iş adamı, iddialarla ilgili yorumda bulunmaktan kaçındı. Haberde, Çinli milyarder Kenny Huang tarafından sunulan teklifin arkasında Çin hükümetinin yurtdışı yatırım birimi China ınvestment Corporation'ın olduğu kaydedildi.

Borç yükü ile boğuşan Liverpool'un bu ay el değiştirmesi bekleniyor. Çinliler'in satın alma konusunda avantajlı olduklarının altı çiziliyor. Times gazetesi Çinlilerin kulübe hem mali hem de prestij kaynağı olarak yaklaştıklarına dikkat çekerek Liverpool'ün satışında favori olduklarını yazdı. Gazete, Çin teklifinde yeni bir stadyum vaadinin de yer aldığına dikkat çekti.