Lokumcu'nun Ailesi de Bakan Şahin'e İnanmıyor

Lokumcu'nun Ailesi de Bakan Şahin'e İnanmıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olaylı Hopa Mitingi sırasında sıkılan biber gazından etkilenerek hayatını kaybettiği iddia edilen emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun Ailesi Bakan Şahin’in “biber gazı” açıklamalarını üzüntü ile karşıladıklarını belirtti.

Metin Lokumcu’nun ailesi Bakan Şahin’in “biber gazı” açıklamalarını üzüntü ile karşıladıklarını belirttiler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mayıs 2011 tarihindeki olaylı Hopa Mitingi sırasında sıkılan biber gazından etkilenerek hayatını kaybettiği iddia edilen emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun eşi Gülay Lokumcu ve tek evladı 22 yaşındaki Ulaş Lokumcu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in “Biber gazı doğaldır. Ölüme yol açmaz” şeklindeki açıklamalarını üzüntü ile karşıladıklarını belirttiler.

gulay-lokumcu-ulas-lokumcu-1.jpg

Lokumcu’nun oğlu Ulaş Lokumcu yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulmasını beklemekten başka çareleri bulunmadığını belirterek “Bizim olayımız daha sıcakken birkaç ay önce Çayan arkadaşımız da biber gazından etkilenerek hayatını kaybetti. Bir insan astımlı olduğunu söylemesine rağmen biber gazına maruz kalıp hayatını kaybediyor. Benim babam çok sağlıklı bir insandı. O gün gazın etkisi olmadan kalp krizi geçireceğine inanmıyorum. Bakan’ın bu açıklaması beni ve ailemi çok üzdü. Yapabilecek bir şey yok. Bu kendi açıklaması. Şuanda her şey de onların ellerinde. Biz adaletin yerine geleceğine inanıyoruz. Başka çaremizde yok" dedi.

"Babamdan sonra hayatımızda fazla bir şey değişmedi" diyen Lokumcu "O yaşıyormuş gibi hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz. Babamın yokluğu daha da kenetlenmemize yol açtı. Gidişi ile doğan kocaman eksikliği gidermeye çalışıyoruz. Dostları bizi hiç yalnız bırakmıyor. Bir tane Metin gitti ama onlarca Metin geldi“ şeklinde konuştu.

Lokumcu’nun eşi Gülay Lokumcu ise biber gazının yasaklanmasını isteyerek “Biber gazının zararsız olduğuna inanmıyorum. Artık biber gazının kullanılmaması için yasal düzenleme yapılması gerekir. Metin’in eksikliğini yaşıyoruz. Her yerde hatıraları var” ifadelerini kullandı.

gulay-lokumcu-ulas-lokumcu-2.jpg