Lucescu'ya 25 milyon dolarlık talih kuşu

Lucescu'ya 25 milyon dolarlık talih kuşu
Ülkemizde Beşiktaş ve Galatasaray'ı çalıştıran ve ve şampiyonluklar yaşayan Mircea Lucescu'ya talih kuşu vurdu.

Ne zaman Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın başı sıkışsa akla gelen ilk isim hep o oldu. Efsane teknik direktör Mircea Lucescu. Şu anda Shakhtar Donetsk'in başında. Beşiktaş ve Galatasaray'a şampiyonluklar yaşatan, Kartal'ın 100. yıl şampiyonluguna damga vuran isim olan Lucescu, Chelsea yolunda. Takımın sahibi Rus milyarder Roman Abramovic, kurmaylarına, "Bana Lucescu'yu getirin. Bu takımın başında O'nu görmek istiyorum" dedi.

16 milyar dolarlık servetiyle kendisini sollayıp dünyanın en zengin kulüp başkanı Olan Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'in Başkanı Rinat Ahmetov ile temaslara başlayan Abramovich, Rumen teknik adamın işini bitirmek amacında. Rus milyarderin yakın çevresine, 'O adam için (Lucescu) değil 25, 40 milyon dolar bile veririm" dediği de belirtiliyor. 

Geçen yıl sezona Villas Boas ile başlayıp Di Matteo ile bitiren ve Avrupa'nın en büyük kupasını müzesine götüren Chelsea, bu transfer için kesenin ağzını da açmış durumda. İngiliz kulübü Lucescu için 25 milyon doları görzed çıkarmış durumda. Eğer bu transfer gerçekleşirse Real Madrid'den 14.8 milyon euro alan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho da en çok kazananlar listesinin ikinci basamağına düşecek. Zira dolar Mourinho'nun kazancını dolar bazında düşündüğümüzde 17.7 milyon dolara tekabul ediyor ki, bu da Lucescu'ya teklif edilen 25 milyon doların yanından bile geçmiyor.