“Maçın anasını s...” küfrü ceza getiriyor

“Maçın anasını s...” küfrü ceza getiriyor
Süper Kupa finalinin ardından yöneticiler ve Rüştü ceza almak için ellerinden geleni yaptılar.

Süper Kupa maçında Rüştü öyle bir küfür etmiş ki!

Süper Kupa finalinin ardından Yunus Yıldırım'a 'Maçın anasını... ' diye küfür eden Beşiktaş'ın milli kalecisine en az 2 maç, yöneticiler Levent Erdoğan ve Ertunç Soğancıoğlu'na ise demeçleri yüzünden 1 ay ceza gelecek.

3 İSİM DİSİPLİN KURULUNDA

Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa finali sonrası hakem Yunus Yıldırım'ın kararlarını ağır bir şekilde eleştiren iki Beşiktaş yöneticisi Soğancıoğlu ve Erdoğan sözleri, Rüştü'nün ise hakeme küfür ettiği gerekçesiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiği bildirildi.

YÖNETİCİLER AÇIKLAMALARI NEDENİYLE

Sezon öncesi Beşiktaş bu kötü haberle sarsılırken, Soğancıoğlu, Erdoğan ve Rüştü'den savunma istendi. Siyah beyazlılarla ilgili kararı bu hafta PFDK'nın alacağı öğrenildi. Maçta hakem Yunus Yıldırım, Beşiktaş'ın tartışmalı iki penaltı pozisyonunda "Devam" deyince büyük eleştiri almıştı.

'HAKEM BİZİ BU HALE GETİRDİ'

Soğancıoğlu maç sonu, "Rezaletti. Hakem bizi bu hale getirdi. Her şey Yusuf'un verilmeyen penaltısı ile başladı. Üzerimizde 'ince ince' oynadı. Ardından birkaç pozisyonda takımı oyundan düşürmek için kararlarını F.Bahçe lehine kullandı. Nihat'ın frikikte adamın resmen top eline çarptı. Gözünün önünde oldu, görmedi. Sivok'ta penaltıyı çaldı. Böylece gardımızı düşürdü, kupamızı çaldı" demişti. Levent Endoğan da Yıldırım'ın yanlışları nedeniyle kupayı kaybettiklerini ifade etmişti.
YÜZÜNE SÖYLEDİ

2-0 biten maçın ardından Yıldırım'ın peşinden koşarak giden kaleci Rüştü'nün de “Maçın anasını s...” dediği hakem üçlüsü tarafından rapor edildi. PFDK'ya sevkedilecek olan dosya sonrası Rüştü'nün en az 2 maç ceza alması bekleniyor.

STADA GİREMEZLER

Erdoğan ve Soğancıoğlu ise Yunus Yıldırım'a ettiği hakaretler gerekçesiyle en az 1 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırılacak.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni yasa düzenlemelerine göre hak mahrumiyeti alan başkan veya yöneticiler, eskiden olduğu gibi Protokol Tribünü haricinde istedikleri yerde de oturamıyorlar. Yani iki isim de ceza almaları halinde 1 ay boyunca Beşiktaş'ın maçlarını canlı olarak seyredemeyecekler.