Madımak İçin Selçuk’ta Sessiz Yürüyüş

Madımak İçin Selçuk’ta Sessiz Yürüyüş
Sivas'ta 29 yıl önce Madımak Oteli'nde yaşanan olaylarda hayatlarını kaybedenler, İzmir'in Selçuk ilçesinde türküler, şiirler ve sessiz yürüyüş ile...

Sivas'ta 29 yıl önce Madımak Oteli'nde yaşanan olaylarda hayatlarını kaybedenler, İzmir'in Selçuk ilçesinde türküler, şiirler ve sessiz yürüyüş ile anıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi tarafından İstasyon Meydanı'nda düzenlenen anma programında Selçuk Demokrasi Platformu adına basın açıklaması, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şube Başkanı İsmail Çetin tarafından okundu. Katılımcılar okunan basın açıklamasının ardından sessiz yürüyüş ile Amfi Tiyatro'ya geldi. Amfi Tiyatro'da düzenlenen etkinlik, Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden aydınlar için saygı duruşu ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı İsmail Çetin, "Sivas'ta 33 aydınımızla 2 çalışanı diri diri yaktılar. Bu güruhun güzelliğe, dostluğa, birliğe, beraberliğe tahammülü yok. Sivas'ta canlarımızı yakarken, "Cumhuriyet Sivas'ta kuruldu, Sivas'ta yıkılacak" dediler. Yıllarca bilime, sanata değer veren ozanlarımız, aydınlarımız, bilim insanlarımız katledilmiştir. Aynı acıların, aynı katliamların bir daha yaşanmaması için bizlere düşen görev bu katliamları, bu yanan canlarımızı unutmamak, unutturmamaktır. Sivas'ta yanan tüm canlarımızı saygıyla anıyoruz" dedi.

"Aydınlıklar karanlığa gömülemez"

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de, "Bundan tam 29 yıl önce bir ateş düştü hepimizin yüreklerine. Elleri kanlı, elleri kirli, elleri yangın olanlar, ellerinde milyonların vebalini sonsuza kadar taşıyacak olanlar bir ateş düşürdü yüreğimize. Zannettiler ki, o ateş ve o dumanın sonucunda orada yaktıkları canların aydınlığı yok olacak. Oysa aradan 29 yıl geçti hala onların türküleri gönüllerimizde, hala onların ağıtları dillerimizde, hala onların şiirleri her birimizin kulağında, hala onların yazılarını yeni nesilleri okuyor. Aydınlıklar karanlığa gömülemez" diye konuştu.

Madımak İçin Selçuk’ta Sessiz Yürüyüş

Madımak İçin Selçuk’ta Sessiz Yürüyüş

Madımak İçin Selçuk’ta Sessiz Yürüyüş

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.