Mahalleye Yürüyen Merdivenle Çıkıyorlar

Mahalleye Yürüyen Merdivenle Çıkıyorlar
Karabük Belediyesi, kentin tepelerine kurulmuş 3 mahalleye vatandaşların kolay ulaşabilmesi için 60 metre uzunluğunda yürüyen merdiven yaptı.

Karabük'ün Yenişehir, Şirinevler ve Adatepe mahallesinde yaşayanlar, yüksek tepeye kurulu mahallelerindeki evlerine ulaşmak için dik yokuşları tırmanmaktan, belediyenin yürüyen merdiven projesi sayesinde kurtuldu. Kış şartlarında da çalışan ve 3 bölümden oluşan yürüyen merdiven sayesinde kent merkezinden, bu mahallelerde bulunan 2 hastane ve 7 okula da ulaşım daha kolay sağlanacak.

Karabük Belediyesi tarafından şehrin yüksek mahallelerine yürüyen merdiven yapılırken, vatandaşlar belediye başkanına teşekkür etti.

karabukte-mahalleye-yuruyen-merdivenle-cikiyorlar-1.jpg

Karabük Belediye Başkanı MHP’li Rafet Vergili tarafından şehrin yüksek bölgelerine kurulmuş olan Yenişehir ve Şirinevler mahallelerine, dolmuş duraklarına ve şehirlerarası otobüs terminali karşısındaki üst geçide yürüyen merdiven yapıldı. Daha önce Yenişehir ve Şirinevler mahallelerine çıkan 199 basamaklı merdivenin olduğu yere Başkan Vergili, yürüyen merdiven yaptırırken, iniş çıkışlı yapılan yürüyen merdivenlerinin üzerine zarar görmemesi için üzerinin kapatılacağı kaydedildi. Belediye Başkanı Rafet Vergili, hedefin standartları yüksek, yaşamın ucuz olduğu bir şehir, insanların en rahat kullanabileceği mekanları yapmak olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Burası yaya trafiğinin en fazla olduğu okullar bölgesi ve iki üç tane mahallenin birleşmiş olduğu noktadır. Biz buraya yürüyen merdiven yapmayı düşündük. Çok yakında başka bir mahallemize yatay asansör yapıyoruz, daha önce Kayabaşı Mahallesi’nde kule asansörün açılışını yaptık. Çok yakında iki mahalleyi birleştirecek bir yaya köprüsü hazırlıyoruz. 135 metrelik bir yaya köprüsü olacak. Bu şekilde standartlarımızı yükseltmeye çalışıyoruz”
Başkan Vergili, hastanenin olduğu mahalleye yaya yolu yapacaklarını belirterek, projelerinin devam edeceğini söyledi.

Vatandaşlar ise, “Daha önce Karabük’e böyle yatırımlar yapılmamıştı, başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah kendisinden razı olsun” dediler.

karabukte-mahalleye-yuruyen-merdivenle-cikiyorlar-2.jpg

Başkan Vergili, yeşillendirme çalışmalarını incelediği sırada bir vatandaşın elinde bisikletiyle yürüyen merdivenlerden indiğini görünce, “Bu ne bu, bisiklete niye bindiriyoruz? Yürüyen merdivene bin diye mi?” diye sordu. Bisikletli vatandaş ise, “Yol bitti yürüyen merdiven koymuşsunuz, yoksa ben bu merdivenlerden de inerdim" deyince gülüşmelere neden oldu.

Yürüyen merdivenin bir başka örneği, Kolombiya’nın Medellin şehrinde bulunuyor. Kolombiya'nın ikinci en tehlikeli yerleşim yeri olan Comuna 13 adlı mahallede kullanıma açılan yürüyen merdiven, altı bölümden oluşuyor ve toplam uzunluğu 384 metreye ulaşıyor.

karabukte-mahalleye-yuruyen-merdivenle-cikiyorlar-3.jpg