Mahmutoğlu: Batı Park Halkındır

Mahmutoğlu: Batı Park Halkındır
Rize Mimarlar Odası Başkanı ve Rize Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Mustafa Mahmutoğlu, Fener Mahallesinde yapımı devam eden Batı Park’ın vatandaşların kullanımından uzaklaştırılamayacağını söyledi.

Rize Mimarlar Odası Başkanı ve Rize Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Mustafa Mahmutoğlu, Rize Belediyesi’nin 10 Numara Projelerinden olan ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından Fener Mahallesi sahil dolgu alanında yapımı devam eden Batı Park hakkında açıklamada bulundu. Mahmutoğlu, mevcut alanın vatandaşların kullanımında olduğunu belirttiği açıklamasında hali hazırda vatandaşların kullanımında olan bir alanın üzerinde çalışma yapıldıktan sonra onu kullanan halktan koparılması ve uzaklaştırılmasının düşünülemeyeceğini kaydetti.

Mahmutoğlu, kamuoyunda Batı Park Projesi olarak bilinen, Rize Belediyesi’nin de 10 Numara Projelerinden olan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) kampüsü önünde, Fener Mahallesi’ndeki sahil dolgu alanının kullanım statüsüyle ilgili son günlerde birbiriyle çelişen yorumlar yapıldığını ifade ederek, “Konunun muhatabı kurumlardan da açıklama gelmeyince vatandaşın haklı olarak kafası karışmaktadır. Bu amaçla 2 Ocak 2019 günü toplanan Rize Belediye Meclisi’nde gündem sonrası konu tarafımızca istişareye açılmış ve kafalardaki soru işaretlerinin cevaplanması amaçlanmıştır.

Bilinmelidir ki; mevcutta vatandaşın kullandığı sahil dolgu alanı, kullanım kalitesi ve şartlarının iyileştirilmesi ve üniversitemizin de sosyal statüsüne artı değer katması amacıyla projelendirilmiş, dolgu çalışmaları bu doğrultuda devam etmektedir. Üniversitenin kuruluş aşamasında kampüs sınırlarında olmayan, bahsettiğimiz gerekçelerle şimdi projelendirilmesi yapılan, zaten vatandaşın kullanımında olan bir alanın, üzerinde çalışma yapıldıktan sonra onu kullanan halktan koparılması, uzaklaştırılması düşünülemez.” dedi.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın yaklaşık 3 ay önce basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda konuyla ilgili sorulan soruya “Üniversiteye ait Batı Park Projesinin tamamlandığında üniversitelilerin hizmetinde olacağını ve vatandaşların üniversiteye girmesinin belli şekilleri olduğunu ve şu anda vatandaşların üniversite kampüsünden ne şekilde istifade ediyorsa Batı Park’tan da o şekilde istifade edebilecekler" şeklinde cevap verdiğini kaydeden Mahmutoğlu, “Sayın Rektör unutmamalı ki her ne kadar bu projenin maddi kaynağı üniversite tarafından karşılansa da, sahiller vatandaşındır ve bu hakkı kimse kısıtlayamaz. Tabii ki üniversitelerin kendi kullanımında sosyal alanları olabilir.Batı Park Projesi’nde belli bir bölge bu amaçla kullanılabilir. Ama halkın kullanımında olan, sahil kordon boyu anlamında süreklilik arz eden bir alanı, sırf ‘parayı ben veriyorum, öyleyse benim dediğim olur’ mantığıyla yönetmeye kalkarsanız, yanlış yapmış ve şehir - üniversite kaynaşmasına da zarar vermiş olursunuz. Umuyorum ki konuyla ilgili kafa karışıklığını giderecek açıklamalar, sorumlu ve yetkili kişilerce yapılacaktır.” diye konuştu.