Mahmutoğlu: Bu Topraklarda Kardeş Kanının Oluk Oluk Akmasını Arzu Edenler...

Mahmutoğlu: Bu Topraklarda Kardeş Kanının Oluk Oluk Akmasını Arzu Edenler...
Rize Mimarlar Odası Başkanı M.Mustafa Mahmutoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine “Bu topraklarda kardeş kanının oluk oluk akmasını arzu edenler, milletimizin topyekün birliği karşısında her zaman hezimete uğramaya mahkumdurlar.” dedi.

Rize Mimarlar Odası Başkanı Muhammet  Mustafa Mahmutoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) yapılmak istenen ve Türkiye demokrasi ve siyasi tarihine kara harflerle yazılacak bir darbe girişimi ve isyan hareketinin TSK’nın devlet safındaki askerleri ve Türk Milleti’nin engin feraseti ve basiretiyle engellenerek sekteye uğratıldığını ifade ederek, “Bu topraklarda kardeş kanının oluk oluk akmasını arzu edenler,milletimizin topyekün birliği karşısında her zaman hezimete uğramaya mahkumdurlar.” dedi. Mahmutoğlu, kinle, nefretle ve gözü dönmüşlükle saldırıp, cunta kalkışması yapanları lanetlediğini de belirtti.

Mahmutoğlu açıklamasında şunları kaydetti: "15 Temmuz gecesi, Ülkemizin ve Milletimizin bütünlüğüne göz diken dış mihraklar destekli, FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen, Türkiye demokrasi ve siyasi tarihine kara harflerle yazılacak bir darbe girişimi ve isyan hareketi, Silahlı Kuvvetlerimizin devlet safındaki kahraman askerleri ve Necip Türk Milleti’nin engin feraseti ve basiretiyle şükürler olsun ki engellenmiş ve sekteye uğratılmıştır. Bu menfur ve alçak girişim, Yüce Türk Devletinin ve Milletinin iman dolu göğsüne çarparak dün nasıl yok olduysa, bilsinler ki yine yok olacaktır. Bu Aziz Millet hür doğmuş, hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacaktır. Bu topraklarda kardeş kanının oluk oluk akmasını arzu edenler, milletimizin topyekün birliği karşısında her zaman hezimete uğramaya mahkumdurlar.

Bu olayda hiçbir ayrım öngörmeden, ay yıldızın altında toplanan milletimiz, bundan sonraki süreçte en büyük teminatımızdır. Artık ivedi bir şekilde yaşadığımız bu olaylardan milletçe dersimizi alarak, sağlam olmayan temellerin çökmesine çok müsait olduğu bu coğrafyada, bütün kurumlarımızı yeniden demokrasi, hukuk, adalet ve liyakat ölçeğinde tesis etmemiz, ayağa kaldırmamız gerekmektedir.

Bu olaya kalkışanlar ve bu olayla bağlantısı olanlar, yargılanarak en ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır. Türk Milleti kurulan tuzağı, binlerce yıllık geçmişinden kendine aktarılan öngörüsüyle boşa çıkarmıştır. Bu hain, kökü dışarıda olan cuntacı kalkışması karşısında, Türk Silahlı Kuvvetlerimizden, Emniyet Mensuplarından ve Milletimizin Evlatlarından Şehit düşenlere Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve metanet, Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.

İradelerini, vicdanlarını ve ruhlarını satarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Milletine, Milletin iradesinin temsil makamı olan Gazi Meclisine, Silahlı Kuvvetlerine, Emniyetine ve diğer kurumlarına kinle, nefretle ve gözü dönmüşlükle saldırıp, cunta kalkışması yapanları bir kez daha Yüce Milletimiz önünde lanetliyoruz.

Bu andan itibaren, Devlet Millet kaynaşması, birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesi adına sorumluluk içinde davranmamız gerekmektedir. Düşmanlarımızı sevindirecek her türlü bölücü, yıkıcı,ayrıştırıcı söz, davranış ve eylemlerden kaçınmalı ve bunlara asla destek olmamalıyız.

Yaradan Türk Milletine ve Türk Devletine zeval vermesin. Yüce Türk Devletine olan aidiyetimiz,canımızla başlar, inancımızla şahlanır, kanımızın son damlasına kadar devam eder. Yaşasın Türk Milleti."