Mahmutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Atatürk’ün Vasiyetinin Açıklanması İçin Çağrı

Mahmutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Atatürk’ün Vasiyetinin Açıklanması İçin Çağrı
Rize Mimarlar Odası Başkanı ve Rize Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Mustafa Mahmutoğlu, Atatürk’ün vasiyetin açıklanması için, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Rize Mimarlar Odası Başkanı ve Rize Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Mustafa Mahmutoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden 50 yıl sonra açıklanmasını istediği vasiyetnamesinin 50. yıl dönümü olan 10 Kasım 1988’de açıklanması gerekirken, aynı yıl Kenan Evren tarafından sürenin 25 yıl daha uzatılarak 2013 yılına kadar vasiyetin açıklanmasının ertelendiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Atatürk’ün hukuk dışı bir şekilde 28 yıldır gizlenen vasiyetinin varlığını TBMM’de açıklayınız. Bu hukuken, manen ve makam gereği sizin asli görevinizdir. Bu görevden imtina etmeyiniz.” dedi.

Mahmutoğlu açıklamasında şunları kaydetti: Bir lider düşünün ki, sadece yaşadığı zamanda yaptıklarını değil, gelecek kuşaklara da öngörülerini ve yapılacakları miras bıraksın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden 50 yıl sonra açıklanmasını istediği vasiyetnamesi, kademe kademe yazılmış, bir kısmı eski Türkçe, bir kısmı yeni Türkçe’dir. En sonuncusu 5 Eylül 1938’de Dolmabahçe Sarayı’nda yazılmış ve dönemin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hasan Rıza Soyak tarafından Beyoğlu’nda 6. notere teslim edilmiştir. Vasiyetin zabıtlara katılım mührünün üstünde Hasan Rıza Soyak’ın ve Neşet Ömer İrdelp’in imzası mevcuttur. Mustafa Kemal Atatürk’ün, yanında görev yapan  jandarma istihbarat subayı ve akabinde polis teşkilatının kurucu üyelerinden olan Mehmet Rıfat Efendi’nin ikinci göbek torunu Meriç Tumluer ve saygıdeğer babaları Alaaddin Tumluer bu vasiyetin süresi içerisinde açıklanması için bugüne kadar büyük fedakarlıklar göstermiş ve bu uğurda çok çetin zorluklarla karşılaşmışlardır. Vasiyetin Atatürk’ümüzün ölümünün 50. yıl dönümü olan 10 Kasım 1988’de açıklanması gerekiyordu. 1988 yılında Kenan Evren tarafından vasiyetin açıklanmaması için 25 yıllık bir yasak daha getirilmiştir. Bu yasağın bittiği tarih  Kasım 2013’tür. Şu anda Ehlibeyt Seyyid  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açıklanmasını istediği vasiyet, 28 yıldır bu aziz milletten gizlenmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk vasiyetinde Kürt sorunu, Hilafet,Ortadoğu ve İslam Dünyasıyla ilgili geleceğe dönük öngörülerini anlatarak, izlenecek yolları ve programları tavsiye etmektedir. O dönemde uygulanmasını öngördüğü Türk-İslam Birliği Projesi’nin maalesef uygulanmaması sonucu, kan ve gözyaşının aktığı Büyük Ortadoğu Projesi hayata geçirilmiştir.

Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve bireyleri olarak, edindiğimiz bilgiler sonrası sorumluluğumuz gereği, Cumhurbaşkanımızın bizzat kendisine ve makamına sesleniyoruz:

Meriç Tumluer’in sizlere, bütün siyasi parti liderlerine, milletvekillerine teslim ettiği, Atatürk’ün hukuk dışı bir şekilde 28 yıldır gizlenen vasiyetinin varlığını TBMM’de açıklayınız. Bu hukuken, manen ve makam gereği sizin asli görevinizdir. Bu görevden imtina etmeyiniz. Gizlenen vasiyetin varlığını TBMM’de açıklayarak, hem ülkemizi, hem de tüm Müslüman mazlumları kurtaracak hamlenin yolunu lütfen açınız.

Tüm Türk İslam aleminin birliğinin yolu, bu gizlenen vasiyetin varlığını TBMM’de açıklamaktır.Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Ne Mutlu Türküm Diyene!