'Mahmutpaşa çökmüşse Türkiye çökmüştür'

'Mahmutpaşa çökmüşse Türkiye çökmüştür'
SP lideri Kurtulmuş, 'Saadet Partisi Mahmutpaşa'yı dinledi' anketinin sonuçlarını açıkladı.

Türkiye ekonomisini IMF yönetiyor...

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Mahmutpaşa esnafının yaklaşık yüzde 78'inin AK Parti iktidarı döneminde krizin sürekli var olduğunu söylediğini bildirdi.

Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca 'Saadet Partisi Mahmutpaşa'yı dinledi' anketinin sonuçlarını Legacy Ottoman Otel'de düzenlenen toplantıyla açıkladı.

8 YILDIR HEP GERİLİM VAR

Türkiye'de son 8 yıldır neredeyse her konunun tartışma, çatışma ve kutuplaşmayla ele alındığı ileri süren Kurtulmuş, 'Ergenekon' diyorsunuz, o davadan kavga çıkarılıyor. 'Demokratik Açılım' deniyor, oradan kavga çıkarılıyor. Başbakan yardımcısına suikast teşebbüsü var mı yok mu, bunun üzerinden kavga çıkarılıyor. Türkiye'nin esas gündemleri bu tartışmaların gölgesinde kalarak unutturuluyor. Bugünlerde Anayasa tartışmalarıyla ilgili kavgaları, kamplaşmaları görüyorsunuz. Belki bir ay sürecek parlamento çalışması. Bu süre içerisinde bunlar da gündeme gelecek, ama eminim ki bir ay sonra 'Ya biz Anayasa konusunda ne tartışmıştık' diye hiçbir şey hatırlamadan bu tartışmayı da bir kenara koymuş olacağız' dedi.

AKP VE CHP BİRBİRLERİNİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYORLAR

Türkiye'nin esas gündemi olan yoksulluk, gelir dağılımındaki adaletsizlik, fukaralık gibi temel iktisadi meselelerin hiç birinin siyasetin gündemine gelmediğini vurgulayan Kurtulmuş, 'Bunda başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere parlamento partilerinin de ciddi katkısı vardır. Bu anlamda CHP ve AKP, birbirlerinin değirmenine su taşımaktan, ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey yapmıyorlar. Saadet Partisi olarak bu süre içerisinde bilgiye dayalı siyaset üretmeye gayret ediyoruz. Biz, Türkiye'de mevcut siyasi tartışmaların üstüne çıkarak milletin hayrına olan her konuyu gündeme getiriyoruz. Türkiye’nin hayrına olan bütün projeleri biz sunduk” şeklinde konuştu.

MAHMUTPAŞA ÇÖKMÜŞSE TÜRKİYE ÇÖKMÜŞTÜR

Mahmutpaşa'nın Türkiye ticaretinin kalbi durumunda olduğunu belirten ve yaptıkları anket sonuçlarını açıklayan Kurtulmuş, 'Mahmutpaşa çökmüşse Türkiye'nin birçok yeri çökmüş demektir' dedi. Kurtulmuş, anketin esnafla bire bir uzun görüşmeler sonucu yapıldığını dile getirerek, ' Mahmutpaşa esnafının yaklaşık yüzde 78’i AK Parti hükümeti döneminde krizin süretkli var olduğunu söylüyor” bilgisini verdi. Esnafın yarıya yakınının Türkiye'deki krizin dünyadaki krizin etkisiyle ortaya çıkmadığını düşündüğünü aktaran Kurtulmuş, esnafın yüzde 90'ın üzerinde bir bölümünün krizin işlerini 'kötü' veya 'çok kötü' etkilediğini bildirdiğini söyledi.

ESNAF BORÇLU

Kurtulmuş, esnafın yüzde 60'ından fazlasının sabit işletme giderlerini zamanında ödeyemediğini ve yaklaşık her 10 kişiden birinin yasal takipte borçları olduğunun belirlendiğini ifade ederek, esnafın yüzde 80'inden fazlasının da alacaklarını zamanında tahsil edemediğini ve yaklaşık her 4 kişiden birinin alacakları için yasal takibe başvurduğunu kaydetti.

Esnafın yüzde 88,5'inin belediye, hükümet, valilik ve ticaret odası gibi kurumların hiçbirinin sorunlarını dinlemediğini bildirdiğini anlatan Kurtulmuş, şu bilgileri verdi: “ Esnafın yaklaşık yüzde 60’ı hükümeti kriz yönetiminde çok başarısız ya da başarısız buluyor. Mahmutpaşa’da her üç kişiden ikisi Türkiye ekonomisini IMF ya da ABD’nin yönlendirdiğini söylüyor. Gelecekten umutlu olan ve işlerin daha iyiye gideceğine inanan esnaf oranını ise yüzde 10 .”