Malatya’da 19 Yıl Sonra Bakanlık Sevinci Yaşanıyor

Malatya’da 19 Yıl Sonra Bakanlık Sevinci Yaşanıyor
Malatya'ya 19 yıl aradan sonra Bakanlık verilmesi kentte sevince yol açtı.

Malatya'ya 19 yıl aradan sonra Bakanlık verilmesi kentte sevince yol açtı. 64'üncü Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanlığına Av. Bülent Tüfenkci'nin getirilmesi ile Malatya'nın Bakanlık hayali gerçekleşmiş oldu.

20. Dönem Refah Partisi Hükümetinde Malatya Milletvekili Racai Kutan'un Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev almasından sonra aradan geçen 19 yıllık süre zarfında Malatya Bakanlık bekledi. AK Parti'nin kurulması ile her seçimde ilk üçe girerek AK Parti'ye en fazla destek veren illerin başında yer alan Malatya'da AK Parti'ye son seçimde de yüzde 70'e yakın destek çıktı. Malatya'ya Bakanlık verilmesi isteğini her platformda dile getiren Malatyalıların bu dileği bugün Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun yeni kabineyi açıklaması ile gerçekleşti. 19 yıl aradan sonra bir Malatya milletvekilinin Bakanlık koltuğuna oturacak olması kentte de sevinç kaynağı oldu.

İHA mikrofonlarına konuşan Malatyalılar uzun bir aradan sonra Malatya'ya Bakanlık verilmesini sevinçle karşıladıklarını söylediler. Malatya'nın uzun zamandır Bakanlık görevini hak ettiğini belirten vatandaşlar, Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiler.

BAKAN TÜFENKCİ'NİN ÖZGEÇMİŞİ

1966 yılında Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde doğan Bülent Tüfenkci, İlkokuldan sonra orta ve lise öğrenimini Yeşilyurt İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Tüfenkci, daha sonra Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. 1991 yılında Malatya'da serbest avukatlık görevine başlayan Tüfenkci, 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya teşkilatının kuruluşunda yer aldı. İl Teşkilatında çeşitli kademelerde görev alan Tüfenkci 2011 ila 2015 yılları arasında Ak Parti Malatya İl Başkanlığı görevini yürüttü. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde listeye 5'inci sırada giren Tüfenkci, evli ve 2 çocuk babası.

Malatya’da 19 Yıl Sonra Bakanlık Sevinci Yaşanıyor

Malatya’da 19 Yıl Sonra Bakanlık Sevinci Yaşanıyor

Kaynak:IHA