Malatya’da iki askeri uçak çarpıştı: 4 Şehit

Malatya’da iki askeri uçak çarpıştı: 4 Şehit
Malatya’nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçak çarpıştı. Kazada 4 askerin şehit olduğu açıklandı.

Malatya 7. Hava Jet Komutanlığı'ndan eğitim amaçlı havalanan iki F-16 savaş uçağı radardan kayboldu, Malatya Akçadağ bölgesinde uçakların enkazına ulaşıldı. Şehit olan pilotun isminin Üsteğmen Yasin Atalay olduğu belirtildi. Diğer 3 şehit askerin kimliği ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Malatya 7'nci Ana Jet Üssü'nden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan 2 adet RF-4 E tipi (Fantom) keşif uçağı Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkii'nde düştü. Düşen uçaklarda bulunan 4 askeri personel şehit oldu.

HAVALANDIKTAN 10 DAKİKA SONRA DÜŞTÜ

Olay, saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Malatya 7'nci Ana Jet Üssü'nüden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan iki adet RF-4 E tipi (Fantom) keşif uçağı irtibat kesildikten sonra radardan da kayboldu. Kısa süre sonra saat 19.40 sıralarında uçakların Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkiinde düştüğü belirlendi. Kaza üzerine bölgeye Malatya, Diyarbakır ve Elazığ'dan AFAD ekipleri ile itfaiye ve ambulanslar sevk edildi.

VALİ KAMÇI: ASKERİ YETKİLİLERDEN BİLGİ BEKLİYORUZ

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada iki RF-4 E tipi keşif uçağının radardan kaybolduğunu konuyla ilgili olarak askeri yetkililerden bilgi beklediklerini söyledi.

Uçaklarla irtibatın Akdağ ilçesinde keşif uçuşu yapıldığı sırada kesildiği ifade edildi.

İÇİŞLERİ BAKANI: 4 ŞEHİDİMİZ VAR

Meclis Geneş Kurulu'nda konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Maalesef bugün akşamüstü Malatya'dan havalanan iki savaş uçağımız daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır. Jandarma Komutanı olay yerine ulaştı. Biraz önce rapor etmeye başladı. Kesin bilgi vermek üzere şu anda orada kesin rapor bekleniyor. Elimizde bana ulaşan bilgi, pilotlarımızdan ikisinin şehit olduğu diğer ikisi hakkında bilgi yok. Kısa zamanda bilgi edilecek. Genelkurmayımız da olay netleşince bize bilgi gönderecek. O zaman detaylı kesin bilgi arz ederim" diye konuştu.

Bakan Ala, daha sonra 4 pilotun şehit olduğunu, iki uçağın da enkazına ulaşıldığını açıkladı.

1 PİLOTUN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Şehit olan pilotlardan birinin isminin Üsteğmen Yasin Atalay olduğu belirtildi. Diğer şehitlerin kimliği hakkında açıklama yapılmadı.