Maranki: Rize Çayı Şifa Kaynağı

Maranki: Rize Çayı Şifa Kaynağı
İkizdere İlçesindeki termal üzerinde incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye gelen Prof.Dr. Ahmet Maranki, Rize’nin sahip olduğu...

İkizdere İlçesindeki termal üzerinde incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye gelen Prof.Dr. Ahmet Maranki, Rize’nin sahip olduğu doğanın bir çok şifalı bitkileri içerisinde barındırdığını belirterek bunlar arasında en değerlisinin yeşil çay olduğunu vurguladı.

RİZE ÇAYI ŞİFA KAYNAĞI

Maranki, Rize’nin sahip olduğu doğanın bir çok şifalı bitkileri içerisinde barındırdığını belirterek bunlar arasında en değerlisinin yeşil çay olduğunu vurguladı. Yeşil çayın güçlü bir ankioksidan olduğunu anlatan Maranki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeşil çayın içinde kateşin denen bir etken madde var. Çay dünyanın en antioksidan ve alkali bitkisidir. Alkali demek; Dünya Sağlık Örgütü Ph değerini 7.3 olarak belirlemiştir. Bu Ph değerinin altında bir alkali değeriniz varsa siz hastalıklara açık ve bedeniniz toksin dolu bir insansınız. Dünyada bu toksini çözecek bitkiler arasında yüzde 50.3 Ph değeri ile ilk sırada yeşil çay gelmektedir. Ama maalesef tüketim miktarı çok azdır. Bunu artırmak için çalışıyoruz.”

ahmet-maranki-rizede.jpg

KOLAYA ALTERNATİF YEŞİL ÇAY

Kolaya alternatif olarak mineral ve vitamin deposu bir içecek ürettiklerini ifade eden Maranki, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlarımız asitli ve kolalı içecekler içiyor. İçindeki şekerin furuktoz bazlı mısın şurubu olduğunu biliyoruz. Üzerinde yazıyor çünkü. Çocuklarımız maalesef bağımlı hale geliyor. Bugün; bronşit, diyabet ve alerji gibi hastalıklar artışında bunun rolü nedir hekimlerimiz bunu araştırmalı. Bizimde çalıştığımız hekimler asitli içeceklerin zararlı olduğunu söylüyor. Bir bardak kolanın içerisine et parçası attığınızda nasıl parçalandığı gözlerimiz ile görebiliyoruz. Bunun karşısında ne içelim dediğimizde yeşil çayın mantar ile buluşmasını sağlayarak bunu ürettik. Kolaya alternatif olarak mineral ve vitamin yüklü bir içecektir.”

KAÇAK ÇAYDA RADYASYON RİSKİ

Prof. Dr. Ahmet Maranki, Türkiye’ye yoğun olarak giren Malezya, Endonezya ve Seylan menşeli kaçak çayların Japonya’da yaşanan nükleer sızıntıdan etkilenmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu açıklayarak şöyle konuştu: “Yıllar önce Çernobil patladığında bizim çayımız için bazı dünya ülkeleri kota koymuştu. Şimdi ben söylüyorum. Malezya, Seylan ve Endonezya gibi bölgelerden maalesef ülkemize yoğun bir şekilde kaçak ve ithal çay girmektedir. Ülkemizde çok güzel çaylarımız varken neden bu ülkelerden bu çay getirilir. Ticarettir derseniz bizim çaylarımıza kota koyan dünya yanı başlarında Japonya patladı. Bölgede büyük bir radyoaktivite söz konusu." O bölgedeki insanlara radyasyondan arınsınlar diye yıkanmaları için kaya tuzları dağıtıldığını anlatan Maranki, sözlerini şöyle tamamladı: "Acaba o bölgedeki çayların radyoaktiviteleri nedir. Buna bakıldı mı? Bunun olabileceği ihtimali yüksektir.”